Dla zawodowych kucharzy i szefów kuchni - nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.
Tojiro Flash to prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży kuchennych. Ostrza ze stali damasceńskiej wyprodukowano z 63 warstw stali, okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową stalą nierdzewną.
Rękojeści z tworzywa Micarta komponują się estetycznie z falami damasceńskiego wzoru i wzmocniono je wstawkami ze stali. Konstrukcja, w której nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą, znacznie ułatwia proces ostrzenia i sprawia, że noże wygodnie leżą w dłoni.
Japońskie noże kuchenne Tojiro z powodzeniem mogą być nazywane kryształem tradycyjnej japońskiej technologii. Technologia, która rozwijała się wraz z kulturą gotowania tego kraju, i była przekazywana z pokolenia na pokolenie, przetrwała po dziś dzień.