Wykonany z japońską starannością ząbkowany nóż do pieczywa, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki. Nóż ten posiada optymalnej długości ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie każdego rodzaju pieczywa.
Tojiro Flash to prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży kuchennych. Ostrza ze stali damasceńskiej wyprodukowano z 63 warstw stali, okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową stalą nierdzewną.
Rękojeści z tworzywa Micarta komponują się estetycznie z falami damasceńskiego wzoru i wzmocniono je wstawkami ze stali. Konstrukcja, w której nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą, znacznie ułatwia proces ostrzenia i sprawia, że noże wygodnie leżą w dłoni.
Japońskie noże kuchenne Tojiro z powodzeniem mogą być nazywane kryształem tradycyjnej japońskiej technologii. Technologia, która rozwijała się wraz z kulturą gotowania tego kraju, i była przekazywana z pokolenia na pokolenie, przetrwała po dziś dzień.