Nóż stalowy Nakiri Tora 16,5 cm rękojeść z czarnej magnolii Kasumi. Nakiri to nóż do warzyw o typowym, japońskim kształcie. Łatwość i zręczność to hasła przewodnie przy krojeniu warzyw. Proste, krótkie ostrze wykonane zostało z monolitycznej stali nierdzewnej, zapewniającej większą elastyczność ostrza i odporność na pękanie niż stal tzw. damasceńska. Wygodna rękojeść wykonana z drewna czarnej magnolii.
TORA! TORA! TORA! był tajnym kodem dla Japończyków rozpoczynających wojnę podczas niespodziewanego ataku na Pearl Harbor (Tora po japońsku oznacza Tygrys). Dzięki tej serii noży, marka Kasumi dotychczas ograniczona do świata zawodowego, otwiera się na szeroką publiczność, aby każdy mógł skorzystać z jej know-how. Japoński nóż klasy podstawowej, który znajduje swoje miejsce w każdym domu. Bardzo lekki i w niskiej cenie dla wszystkich odbiorców.
PORADY
WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.
Dobra cena do jakości. Produkt zgodny z oczekiwaniem. Polecam.
Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.