Uniwersalny nóż kuchenny, który może służyć zarówno do obierania warzyw i owoców, jak i do krojenia większych produktów. Dzięki poszerzonej klindze świetnie się sprawdza podczas siekania ziół, szatkowania cebuli, czy krojenia małych filetów. Ze względu na poręczne wymiary, dobrej jakości nóż uniwersalny potrafi w razie potrzeby zastąpić nóż szefa kuchni.
Noże Nagomi Maru nawiązują stylem do japońskiego modernistycznego designu, który łączy tradycję z awangardą w zachwycający sposób. Gładkie i niezwykle wygodne w użyciu rękojeści to efekt żmudnej, czasochłonnej pracy, podczas której szereg czynności wykonuje się ręcznie. Noże Nagomi Maru to oferta skierowana dla wymagających szefów kuchni oraz profesjonalistów, którzy poszukują harmonii i komfortu wśród licznych zajęć.
Hartowane kriogenicznie klingi o pełnym trzpieniu wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej 440, zanurzanej w ciekłym azocie o temperaturze minus 170°C. Proces ten poprawia elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa odporność noży na rdzewienie. Ergonomiczne rękojeści z drewna warstwowego wzmocnione są wstawkami ze stali nierdzewnej, która pięknie kontrastuje z delikatnym zarysem słojów. Dzięki niezwykle starannemu wykończeniu noże Nagomi Maru mogą służyć w kuchni przez długie lata, a ich wyjątkowa jakość przekłada się na wysoką kulturę jedzenia.
Firma Mitsuboshi Cutlery Co., Ltd. powstała w 1873 roku i w znaczącym stopniu przyczyniła się do rozwoju przemysłu nożowniczego w mieście Seki, które przez całe stulecia słynęło z wyrobu mieczy samurajskich. Od ponad 140 lat pracownicy zakładu przekazują sobie biegłość techniczną i znajomość innowacji technologicznych, które znajdują odzwierciedlenie w ich projektach.