Nóż kuchenny do porcjowania Nagomi Maru 22cm

Kod produktu: NM220SL
Marka: Nagomi
CENA: 779,00 zł
produkt jest chwilowo niedostępny

Specjalistyczny nóż kuchenny do porcjowania o wydłużonym ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska, cienka klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.

  • Długość ostrza: 22cm
  • Materiał: wysokowęglowa stal nierdzewna 440A
  • Twardość ostrza: 58 HRC
  • Rękojeść: drewno warstwowe wzmocnione wstawkami ze stali nierdzewnej
  • Waga: 175g

Noże Nagomi Maru nawiązują stylem do japońskiego modernistycznego designu, który łączy tradycję z awangardą w zachwycający sposób. Gładkie i niezwykle wygodne w użyciu rękojeści to efekt żmudnej, czasochłonnej pracy, podczas której szereg czynności wykonuje się ręcznie. Noże Nagomi Maru to oferta skierowana dla wymagających szefów kuchni oraz profesjonalistów, którzy poszukują harmonii i komfortu wśród licznych zajęć.

Hartowane kriogenicznie klingi o pełnym trzpieniu wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej 440, zanurzanej w ciekłym azocie o temperaturze minus 170°C. Proces ten poprawia elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa odporność noży na rdzewienie. Ergonomiczne rękojeści z drewna warstwowego wzmocnione są wstawkami ze stali nierdzewnej, która pięknie kontrastuje z delikatnym zarysem słojów. Dzięki niezwykle starannemu wykończeniu noże Nagomi Maru mogą służyć w kuchni przez długie lata, a ich wyjątkowa jakość przekłada się na wysoką kulturę jedzenia.

Rozwiń
Produkty powiązane
779,00 zł
produkt niedostępny
549,00 zł
produkt niedostępny
719,00 zł
produkt niedostępny
799,00 zł
produkt niedostępny
Zobacz także

Opinie o Nóż kuchenny do porcjowania Nagomi Maru 22cm

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Firma Mitsuboshi Cutlery Co., Ltd. powstała w 1873 roku i w znaczącym stopniu przyczyniła się do rozwoju przemysłu nożowniczego w mieście Seki, które przez całe stulecia słynęło z wyrobu mieczy samurajskich. Od ponad 140 lat pracownicy zakładu przekazują sobie biegłość techniczną i znajomość innowacji technologicznych, które znajdują odzwierciedlenie w ich projektach.

NEWSLETTER
@