Specjalistyczny nóż kuchenny do krojenia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej, ząbkowanej krawędzi tnącej doskonale sobie poradzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Cienka klinga pozwala ciąć pieczywo na równe, niespłaszczone kromki, bez zgniatania delikatnego miąższu bułek czy chleba.
Noże Nagomi Maru nawiązują stylem do japońskiego modernistycznego designu, który łączy tradycję z awangardą w zachwycający sposób. Gładkie i niezwykle wygodne w użyciu rękojeści to efekt żmudnej, czasochłonnej pracy, podczas której szereg czynności wykonuje się ręcznie. Noże Nagomi Maru to oferta skierowana dla wymagających szefów kuchni oraz profesjonalistów, którzy poszukują harmonii i komfortu wśród licznych zajęć.
Hartowane kriogenicznie klingi o pełnym trzpieniu wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej 440, zanurzanej w ciekłym azocie o temperaturze minus 170°C. Proces ten poprawia elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa odporność noży na rdzewienie. Ergonomiczne rękojeści z drewna warstwowego wzmocnione są wstawkami ze stali nierdzewnej, która pięknie kontrastuje z delikatnym zarysem słojów. Dzięki niezwykle starannemu wykończeniu noże Nagomi Maru mogą służyć w kuchni przez długie lata, a ich wyjątkowa jakość przekłada się na wysoką kulturę jedzenia.
Profesjonalny nóż do pieczywa z japońskiej manufaktury co widać i jest wyczuwalne. Gorąco polecamy zakupy na galeria limonka - sklep na 5!
Firma Mitsuboshi Cutlery Co., Ltd. powstała w 1873 roku i w znaczącym stopniu przyczyniła się do rozwoju przemysłu nożowniczego w mieście Seki, które przez całe stulecia słynęło z wyrobu mieczy samurajskich. Od ponad 140 lat pracownicy zakładu przekazują sobie biegłość techniczną i znajomość innowacji technologicznych, które znajdują odzwierciedlenie w ich projektach.