Blacha do pieczenia bagietek de Buyer. Autentycznie tradycyjna, długa forma do ciasta i chleba jest w całości wykonana z oksydowanego żelaza. Jest to materiał naturalny i nie posiada powłoki zapobiegającej przywieraniu. Niebieski kolor żelaza jest wynikiem obróbki termicznej, która tymczasowo zapobiega utlenianiu się. Żelazko zapewnia doskonałą transmisję ciepła, a blacha idealnie nadaje się do wypieku bagietek i ciasta tuliowego, które wychodzą z piekarnika idealnie złociste. Równomierna dyfuzja ciepła dla równomiernego pieczenia. Bardzo mocna - nie wypacza się.
Wskazówka: dobrze nasmaruj blachę przed użyciem. Czyszczenie: wyszczotkować po użyciu, lekko natłuścić (1 lub 2 krople oleju na ręcznik papierowy), aby chronić żelazo przed rdzewieniem. Dobrze wysuszyć i przechowywać w suchym miejscu. Nie stosować do pracy z zimnymi składnikami. Nie można myć w zmywarce.
Francuska marka de Buyer to ponad 180 lat tradycji i 95 krajów, do których eksportowane są jej produkty. Na długo zanim pojawiły się współczesne kuchenki elektryczne i indukcyjne, projektanci garnków i patelni szukali materiałów i technik produkcji, które zapewnią równomierne nagrzewanie dna oraz ścian naczynia. Dzięki temu potrawy nie przypalają się tak łatwo, a proces ich przygotowania trwa znacznie krócej.