Forma do pieczenia chleba de Buyer. Prostokątna forma do ciasta z oksydowanego żelaza o ostrych kątach i prostej krawędzi, idealna do pieczenia tradycyjnych, karmelizowanych i złocistych ciast. Niebieski kolor żelaza dzięki obróbce termicznej powierzchni: czasowa ochrona przed utlenianiem; brak powłoki nieprzywierającej. Doskonałe rezultaty pieczenia dzięki żelazu: forma osiąga wysokie temperatury, umożliwiając karmelizację soków. Równomierne rozprowadzanie ciepła i równomierne pieczenie.
Wskazówka: dobrze nasmaruj przed użyciem lub wyłóż papierem do pieczenia lub płótnem. Nie stosować do pracy z zimnymi składnikami. Pielęgnacja: zeskrobać, wyszczotkować po użyciu. Lekko nasmaruj, aby chronić żelazo przed rdzą. Przechowywać w suchym miejscu. Nie można myć w zmywarce. Nie myć detergentami.
Francuska marka de Buyer to ponad 180 lat tradycji i 95 krajów, do których eksportowane są jej produkty. Na długo zanim pojawiły się współczesne kuchenki elektryczne i indukcyjne, projektanci garnków i patelni szukali materiałów i technik produkcji, które zapewnią równomierne nagrzewanie dna oraz ścian naczynia. Dzięki temu potrawy nie przypalają się tak łatwo, a proces ich przygotowania trwa znacznie krócej.