Foremki do ciasta warkocz FlexiForm Lurch. Upiecz warkocz drożdżowy w prosty sposób! Dużym wyzwaniem przy pieczeniu warkocza drożdżowego jest misterne splatanie poszczególnych sznurków ciasta. Dzięki formie do warkocza drożdżowego FlexiForm, ten czasochłonny krok nie jest już konieczny. Wystarczy włożyć odpowiednią ilość pysznego ciasta drożdżowego do formy i upiec do uzyskania ładnej opalenizny. Ponieważ nie musisz zaplatać warkocza drożdżowego, masz więcej czasu na eksperymentowanie z różnymi składnikami i przepisami!
Forma do warkoczy drożdżowych jest częścią naszej popularnej serii FlexiForm. Formy FlexiForm są wykonane w 100% z najwyższej jakości silikonu platynowego. Doskonałe właściwości wypiekowe tego materiału i jego obróbka w formach do pieczenia FlexiForm przekonają Cię! Na szczególną uwagę zasługuje łatwość pieczenia z FlexiForm. Dzięki specjalnej strukturze powierzchni forma do pieczenia jest nieprzywierająca. Oznacza to, że gotowe ciasto można bardzo łatwo usunąć z formy.
Zalety form FlexiForm w skrócie:
Wielkanoc? Codziennie!
Tradycyjnie warkocz drożdżowy kojarzy się z Wielkanocą. Ale spojrzenie na różne regiony świata pokazuje, że pieczenie i serwowanie warkocza drożdżowego jest również powszechne podczas innych świąt i uroczystości rodzinnych. Ale czy koniecznie musi to być specjalna okazja? Nie! Ponieważ pieczenie bochenka jest tak łatwe dzięki FlexiForm, warkocz drożdżowy jest ciastem na każdy dzień. Co powiesz na rozkoszowanie się słodkim ciastem drożdżowym w niedzielny poranek z dżemem, marmoladą lub miodem?
Flagową serią produktów, które firma ma w swojej ofercie, są formy silikonowe Lurch FlexiForm. Dostępne zarówno do pieczenia ciast, jak i tart, muffinek oraz ciasteczek lub pralin. Formy można myć w zmywarce, wypieki do nich nie przywierają. Wytrzymują zakres temperatur od -60 do +260°C – nadają się do pieczenia różnych rodzajów ciast i dań oraz do przechowywania w lodówce i zamrażarce. Specjalny silikon platynowy nie zmienia koloru, jest bezzapachowy i bezpieczny dla zdrowia.