Forma do terriny 23x5,5 cm Concept Jerome Langillier de Buyer. Idealna do przygotowania ciasta mięsnego „Pâté en croûte” wykonana z najwyższej jakości stali nierdzewnej, łatwa w montażu dzięki zdejmowanym, bocznym ściankom. Przystosowana do intensywnego użytkowania. Do formy dołączono nieprzywierający papier do pieczenia pokryty powłoką PTFE z włóknem szklanym, wielokrotnego użytku, bardzo wydajny (ponad 200 użyć). Jeśli go zużyjesz to bez problemu kupisz u nas kolejny arkusz. Papier idealnie pasuje do formy, co wpływa na oszczędność czasu. Nadaje się do słodkich i słonych ciast, wypieków, tart, terrin.
Francuska marka de Buyer to ponad 180 lat tradycji i 95 krajów, do których eksportowane są jej produkty. Na długo zanim pojawiły się współczesne kuchenki elektryczne i indukcyjne, projektanci garnków i patelni szukali materiałów i technik produkcji, które zapewnią równomierne nagrzewanie dna oraz ścian naczynia. Dzięki temu potrawy nie przypalają się tak łatwo, a proces ich przygotowania trwa znacznie krócej.