Forma do kiełbasek silikonowa Lurch FlexiForm. Idealna dla wegan i wegetarian. Podczas grillowania nie może oczywiście zabraknąć klasyki - pysznych kiełbasek domowej roboty! Czy to na przyjęciach, czy na stadionie piłkarskim, pyszna kiełbasa, taka jak bratwurst, jest zawsze jedzona z przyjemnością. Jeśli dodasz musztardę, keczup, sos curry, chleb lub sałatkę, przekąska będzie idealna. Podczas, gdy w przeszłości były głównie kiełbaski wieprzowe, wołowe lub drobiowe, obecnie wegetariańskie lub wegańskie alternatywy stają się coraz bardziej popularne. Jednak bezmięsne kiełbaski wykonane z tofu, soi, seitanu, łubinu lub tempeh są stosunkowo drogie na rynku. Ponadto często otrzymują sztuczne dodatki imitujące smak mięsa. Możesz tego uniknąć! Od taraz żadne konserwanty, emulgatory, fosforany lub wzmacniacze smaku nie zostaną przetworzone w kiełbasie, jeśli sam je wyprodukujesz. Nie tylko możesz wybrać dobre składniki, ale także określić smak.
Po prostu zrób własną kiełbasę - dzięki LURCH Wursti Maker!
Najpierw przygotuj masę na własną kiełbasę ze swoich pysznych składników. Następnie napełnij formę i zamknij pokrywką. Teraz po prostu gotuj w garnku, w gorącej wodzie - gotowe! Jeśli chcesz, możesz grillować lub smażyć kiełbasę.
Flagową serią produktów, które firma ma w swojej ofercie, są formy silikonowe Lurch FlexiForm. Dostępne zarówno do pieczenia ciast, jak i tart, muffinek oraz ciasteczek lub pralin. Formy można myć w zmywarce, wypieki do nich nie przywierają. Wytrzymują zakres temperatur od -60 do +260°C – nadają się do pieczenia różnych rodzajów ciast i dań oraz do przechowywania w lodówce i zamrażarce. Specjalny silikon platynowy nie zmienia koloru, jest bezzapachowy i bezpieczny dla zdrowia.