Rondel konikalny miedziany 3,1 Litra Prima Matera de Buyer

Kod produktu: D-6236-24
Marka: de Buyer
  opinie: 2   czytaj opinie
Dostępna ilość: 3 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 2 349,00 zł
ILOŚĆ: -+

Rondel konikalny miedziany 3,1 Litra Prima Matera de Buyer. Dzięki stożkowej konstrukcji idealny do redukcji sosów. Węższa podstawa ułatwia szybkie nagrzewania, a szeroka górna - doskonałe odparowanie wilgoci. Wykonany z 90% miedzi oraz 10% stali nierdzewnej AISI304. Zastosowana miedź to doskonały przewodnik ciepła, zapewniający doskonałą kontrolę podczas gotowania, dzięki której otrzymasz pyszne, wyjątkowe potrawy. Wewnątrz naczynia zastosowano stal nierdzewną, dzięki czemu wyeliminowano konieczność ponownego cynowania miedzi. Niewielka ilość stali nie zmienia właściwości miedzi. Stalowe dno wykonane ze specjalnego stopu żelaza umożliwia użytkowanie naczynia na kuchenkach indukcyjnych. Stalowa rękojeść w stylu francuskim, mocowana za pomocą nitów, ma optymalny ergonomiczny kształt, rowki na palce oraz zakrzywiony uchwyt kciuka. Odpowiednio wyważony uchwyt w stosunku do wielkości rondla, utrzymuje rękę z dala od źródła ciepła. Powierzchnia rondla oraz uchwytu jest polerowana. Dla utrzymania pierwotnego blasku zaleca się sporadyczne polerowanie pastą polerską przeznaczoną do miedzi.

  • Średnica: 24 cm
  • Wysokość: 7,5 cm
  • Długość całkowita: 45,5 cm
  • Grubość ścianki: 2 mm
  • Pojemność: 3,1 Litra
  • Materiał: 90% miedź, 10% stal nierdzewna
  • Na wszystkie rodzaje płyt grzewczych, również płyty indukcyjne
  • Nie można myć w zmywarce
  • Wyprodukowano we Francji

Rozwiń
Produkty powiązane
Zobacz także

Opinie o Rondel konikalny miedziany 3,1 Litra Prima Matera de Buyer

Dodaj opinię

Twoja ocena:  
  19-01-2022   Monika

Cena najlepsza w Polsce! Polecam sklep.

  10-10-2021   Cecylia

Tak, jestem zadowolona.


Kategorie, w których występuje produkt:

Francuska marka de Buyer to ponad 180 lat tradycji i 95 krajów, do których eksportowane są jej produkty. Na długo zanim pojawiły się współczesne kuchenki elektryczne i indukcyjne, projektanci garnków i patelni szukali materiałów i technik produkcji, które zapewnią równomierne nagrzewanie dna oraz ścian naczynia. Dzięki temu potrawy nie przypalają się tak łatwo, a proces ich przygotowania trwa znacznie krócej.

NEWSLETTER
@