Patelnia miedziana mała 20 cm Prima Matera de Buyer

Kod produktu: D-6224-20
Marka: de Buyer
  opinie: 2   czytaj opinie
Dostępna ilość: 1 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 1 599,00 zł
ILOŚĆ: -+

Patelnia miedziana mała 20 cm Prima Matera de Buyer. Idealna do smażenia, pieczenia oraz serwowania. Wykonana w 90% z miedzi oraz 10% stali nierdzewnej AISI304. Zastosowana miedź to doskonały przewodnik ciepła, zapewniający doskonałą kontrolę podczas smażenia, dzięki której otrzymasz pyszne, wyjątkowe potrawy. Wewnątrz patelni zastosowano stal nierdzewną, dzięki czemu wyeliminowano konieczność ponownego cynowania miedzi. Niewielka ilość stali nie zmienia właściwości miedzi. Stalowe dno wykonane ze specjalnego stopu żelaza umożliwia użytkowanie na kuchenkach indukcyjnych. Stalowa rękojeść w stylu francuskim, mocowana za pomocą nitów, ma optymalny ergonomiczny kształt, rowki na palce oraz zakrzywiony uchwyt kciuka. Odpowiednio wyważony uchwyt w stosunku do wielkości patelni, utrzymuje rękę z dala od źródła ciepła. Powierzchnia patelni oraz uchwytu jest polerowana. Dla utrzymania pierwotnego blasku zaleca się sporadyczne polerowanie pastą polerską przeznaczoną do miedzi.

  • Średnica: 20 cm
  • Długość całkowita: 36,5 cm
  • Wysokość: 3,5 cm
  • Grubość ścianki: 2 mm
  • Materiał: 90% miedź, 10% stal nierdzewna
  • Na wszystkie rodzaje płyt grzewczych, również płyty indukcyjne
  • Nie można myć w zmywarce
  • Wyprodukowano we Francji

Rozwiń
Produkty powiązane
Zobacz także

Opinie o Patelnia miedziana mała 20 cm Prima Matera de Buyer

Dodaj opinię

Twoja ocena:  
  30-03-2022   Daniel

Wysoka jakość, godne polecenia.

  25-10-2021   Janek

Potwierdzam dobrą jakość.


Kategorie, w których występuje produkt:

Francuska marka de Buyer to ponad 180 lat tradycji i 95 krajów, do których eksportowane są jej produkty. Na długo zanim pojawiły się współczesne kuchenki elektryczne i indukcyjne, projektanci garnków i patelni szukali materiałów i technik produkcji, które zapewnią równomierne nagrzewanie dna oraz ścian naczynia. Dzięki temu potrawy nie przypalają się tak łatwo, a proces ich przygotowania trwa znacznie krócej.

NEWSLETTER
@