Nóż Deba 15,5cm Tojiro Zen rękojeść kasztanowiec

Kod produktu: FD-571K
Marka: Tojiro
CENA: 529,00 zł
produkt jest chwilowo niedostępny

Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

  • Długość ostrza: 15,5cm
  • Ostrze: wysokiej jakości 2-warstwowa stal nierdzewna, szlif jednostronny
  • Twardość ostrza: 58 +/-1 HRC
  • Waga: 140g
  • Rękojeść: uchwyt z drewna kasztanowca wzmocniony pierścieniem z tworzywa

Specjaliści z Fujitora Industry, pragnąc pogodzić nowoczesność z japońską tradycją, stworzyli wysokiej jakości noże kuchenne, które stosunkowo niewiele kosztują, a posiadają rękojeści w stylu japońskim oraz profesjonalne ostrza. Trzywarstwowa lub dwuwarstwowa stal nierdzewna z dodatkiem kobaltu powstaje ze szwedzkiego żelaza, które jest trwałe, odporne na rdzę i długo zachowuje ostrość. Klasyczne rękojeści w kształcie litery D są wzmocnione pierścieniem z wytrzymałego sztucznego tworzywa i można je z łatwością wymienić, gdy drewno się zużyje. Wygodne i praktyczne modele z serii Tojiro Zen stanowią doskonałe wprowadzenie do świata noży w stylu japońskim.

Rozwiń
Zobacz także

Opinie o Nóż Deba 15,5cm Tojiro Zen rękojeść kasztanowiec

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Japońskie noże kuchenne Tojiro z powodzeniem mogą być nazywane kryształem tradycyjnej japońskiej technologii. Technologia, która rozwijała się wraz z kulturą gotowania tego kraju, i była przekazywana z pokolenia na pokolenie, przetrwała po dziś dzień.

NEWSLETTER
@