Nóż Deba Satake Yoshimitsu 12 cm

Kod produktu: 804-066
Marka: Satake
Dostępna ilość: 9 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
Koszty wysyłki - zobacz szczegóły
CENA: 159,00 zł
ILOŚĆ: -+

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

  • Długość ostrza: 12cm
  • Materiał: stal wysokowęglowa SK-5 (szlif jednostronny)
  • Twardość ostrza: 62 HRC
  • Rękojeść: uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa

Noże kuchenne Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje fenomenalną ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta wzmocniono pierścieniem z tworzywa. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości noże ze stali węglowej są niezwykle cenione przez japońskich mistrzów kuchni, mimo że wymagają troskliwszej opieki.

Rozwiń
Produkty powiązane
179,00 zł
produkt niedostępny
169,00 zł
produkt niedostępny
Zobacz także

Opinie o Nóż Deba Satake Yoshimitsu 12 cm

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Satake to szeroki wybór wytrzymałych i łatwych w użytkowaniu noży, które są w całości produkowane w Japonii. Dzięki wyjątkowemu połączeniu innowacyjnych technologii z techniką rzemieślniczą powstają solidne noże, które zachowują trwałość podczas wytężonej pracy.

NEWSLETTER
@