Krótki nóż kuchenny Deba 12cm Satake

Kod produktu: 804-196
Marka: Satake
Dostępna ilość: 30 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
Koszty wysyłki - zobacz szczegóły
CENA: 129,00 zł
ILOŚĆ: -+

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

  • Długość ostrza: 12cm
  • Materiał: wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2 (szlif jednostronny)
  • Rękojeść: uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa

Noże kuchenne Satake z serii Sashimi & Deba obejmują dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, co skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże te są ostrzone jednostronnie i przeznaczone dla osób praworęcznych.

Rozwiń
Produkty powiązane
199,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
159,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
139,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
159,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
199,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
Zobacz także

Opinie o Krótki nóż kuchenny Deba 12cm Satake

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Satake to szeroki wybór wytrzymałych i łatwych w użytkowaniu noży, które są w całości produkowane w Japonii. Dzięki wyjątkowemu połączeniu innowacyjnych technologii z techniką rzemieślniczą powstają solidne noże, które zachowują trwałość podczas wytężonej pracy.

NEWSLETTER
@