Japoński nóż kuchenny szefa kuchni marki Satake Kotori to najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Japońskie noże kuchenne Satake Kotori cechuje delikatny, naturalny design i szlachetne wykończenie. Mocne klingi o pełnym trzpieniu wykonano z wytrzymałej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu, co zwiększa ich trwałość i odporność na korozję. Klasyczne, nitowane rękojeści z brązowego materiału Pakkawood wygodnie leżą w dłoni, są odporne na wilgoć i nie kurczą się pod wpływem wysokich temperatur. Noże z tej serii to znakomita propozycja dla osób, które cenią sobie w pracy optymalne rozwiązania.
Satake to szeroki wybór wytrzymałych i łatwych w użytkowaniu noży, które są w całości produkowane w Japonii. Dzięki wyjątkowemu połączeniu innowacyjnych technologii z techniką rzemieślniczą powstają solidne noże, które zachowują trwałość podczas wytężonej pracy.