Ostrzałka do noży ręczna DiamondHone 4623 ChefsChoice. Wszechstronna, manualna ostrzałka do noży, zapewniająca spójne krawędzie o kątach 15 i 20 stopni. Dzięki niej uzyskasz ostre jak brzytwa wszystkie noże wysokiej jakości. Profesjonalna, ręczna ostrzałka 3-stopniowa do bardzo ostrych krawędzi we wszystkich nożach: prostych i ząbkowanych; nożach kuchennych, szefa kuchni, Santoku, kieszonkowych i sportowych.
Chef'sChoice® AngleSelect® Model 4623 został zaprojektowany w celu przywracania i odtwarzania super ostrych krawędzi zarówno na nożach klasy 15, jak i 20 stopni, i zastosuje podwójny, fazowany kąt 15 lub 20 stopni. Ta ręczna ostrzałka do noży, idealna dla osób dbających o budżet, poszukujących przywiązania marki Chef'sChoice do jakości i zaawansowanej technologii, szybko i łatwo ostrzy praktycznie wszystkie sztućce wysokiej jakości, w tym noże domowe w stylu amerykańskim, europejskim lub azjatyckim; cienkie krawędzie lub ząbkowane ostrza.
Jak to działa ostrzałka manualna?
Model 4623 łączy kontrolę kąta fazowania z trzema etapami - dwoma etapami ostrzenia, jednym, przeznaczonym do zastosowania kąta 15 stopni, a drugim do krawędzi 20 stopni; oraz etap honowania (wygładzania), przy czym wszystkie trzy etapy wykorzystują diamentowe materiały ścierne Chef'sChoice. Ostrząc od czubka ostrza po wałek lub rękojeść, model 4623 tworzy uznaną, podwójną krawędź skośną rozpoznawaną z zadziwiającą ostrość i trwałość. Ta struktura krawędzi w kształcie łuku jest mocniejsza i trwalsza niż krawędzie z prostym szlifem lub konwencjonalne krawędzie typu V.
Ostrzenie krawędzi 15 stopni
Aby ostrzyć noże w stylu azjatyckim lub współczesne noże w stylu europejskim / amerykańskim pod kątem 15 stopni, stosuje się etap pierwszy i trzeci.
Ostrzenie krawędzi 20 stopni
Aby ostrzyć tradycyjne noże w stylu europejskim / amerykańskim z fabryczną krawędzią 20 stopni, stosuje się etapy drugi i trzeci. Początkowe etapy wyostrzają i szlifują krawędź za pomocą 100% diamentowych materiałów ściernych, podczas gdy etap trzeci szlifuje krawędź drobniejszym ziarnem diamentowym.
Etap trzeci ostrzenia
Służy również do ostrzenia ząbkowanych noży. W rezultacie powstaje symetryczna, łukowata krawędź noża, która jest ostrzejsza i dłużej się nie tępi.
Niezwykle wszechstronny i uniwersalny model ostrzałki ręcznej ostrzy szeroką gamę noży o prostych krawędziach i ząbkowanych, w tym sztućców kuchennych i noży domowych, a także noży myśliwskich, noży kieszonkowych i do filetów rybnych. Jest kompaktowy, przenośny i lekki, nie wymaga prądu, nie wymaga smarowania i jest idealny do użytku w domu, domku letniskowym lub przyczepie kempingowej. Jest równie dobry w domu na blacie kuchennym lub stole warsztatowym, w plecaku lub w pudełku na sprzęt wędkarski. Działa do ostrzenia prawą lub lewą ręką.
Wskazówka: pomaga zwiększyć bezpieczeństwo w kuchni, ponieważ używanie ostrych noży jest znacznie bezpieczniejsze. Tępe noże wymagają od użytkownika użycia nadmiernej siły podczas cięcia, co zwiększa ryzyko poślizgnięcia się noża i obrażeń ciała.
Cechy ostrzałki:
Profesjonalne ostrzałki do noży projektowane z myślą o skutecznym działaniu! Ostrzałki Chef'sChoice stały się synonimem niezrównanej jakości i najlepszej technologii. Oferujemy wyłącznie najlepsze ostrzałki dla pasjonatów kuchni.