Ostrzałka do noży elektryczna 130 Professional ChefsChoice. Nie wymaga doświadczenia ani umiejętności ostrzenia noży! Ostrz swoje noże z kątem 20 stopni jak profesjonalista. Magnetyczne prowadnice ustalają prawidłowy kąt ostrzenia (20o). Ostrzałka przeznaczona do noży prostych, japońskich, ząbkowanych do chleba, myśliwskich, do filetowania, kieszonkowych.
Ostrzałka zarówno dla profesjonalistów, szefów kuchni jak i amatorom gotowania, którzy także wymagają ostrych noży. Uniwersalna dzięki 3-stopniowemu systemowi ostrzenia. Wbudowane, precyzyjne prowadnice kątowe na wszystkich trzech etapach, eliminują niedokładność i zapewniają zawsze ostre krawędzie za każdym razem. Profesjonalna stacja ostrzenia ChefsChoice® 130 eliminuje bałagan nieefektywnych gadżetów do ostrzenia i zapewnia w jednym, kompaktowym urządzeniu, najwyższą wszechstronność wyboru preferowanej krawędzi do każdego zadania cięcia. Dzięki Chef'sChoice Sharpening Station™ możesz to wszystko zrobić, po prostu naciskając jeden przycisk włącz/wyłącz. A zadziwiająco ostra, długotrwała krawędź jest lepsza niż fabrycznie naostrzona, bez względu na wybrany rodzaj krawędzi.
Ta wyjątkowa stacja do ostrzenia noży pozwala użytkownikom na dostosowanie krawędzi tnącej w celu uzyskania optymalnej wydajności, w zależności od zadania cięcia. Trzy różne krawędzie noży tzw. Fine Edge, Steeled Edge i Steeled/Polished Edge, można uzyskać za pomocą różnych etapów ostrzenia. Rewolucyjnie dopracowana, ostra krawędź rozdwajająca włosy pozwoli użytkownikom z łatwością kroić owoce i warzywa oraz tworzyć atrakcyjne dania na talerzach. Oddzielanie mięsa i przecinanie włóknistej żywności to pestka z ostrzem Steeled Edge, a ostrze typu Polished/Steeled Edge jest idealne do wykonywania delikatnych zadań filetowania ryb lub cienkiego krojenia wędzonego łososia.
Trzystopniowe ostrzenie:
1 | Pierwszy stopień: dyski diamentowe 100%
Obracające się stożkowe dyski impregnowane 100% diamentowymi materiałami ściernymi, które bezpiecznie wyostrzają całą krawędź wysokiej jakości noży kuchennych, noży stylu azjatyckiego, noży sportowych i scyzoryków. Nigdy nie rozdziela ostrza noża i pomaga przedłużyć żywotność noży wysokiej jakości.
2 | Drugi stopień: miniaturowa, stalowa stalka z możliwością przekręcania i ostrzenia w nowym miejscu (28 stopni, każdy na kilka tysięcy użyć); tworzy mikroskopijne ząbki, co ułatwia krojenie włóknistych produktów, takich jak mięsa.
Zawiera superhartowaną, miniaturową stalkę, która wraz z precyzyjnymi prowadnicami kątowymi tworzy ostrą krawędź z ultra ostrymi, mikroskopijnymi ząbkami, które zapewniają zgryz lepszy niż profesjonalnie, stalowe krawędzie. Stopień drugi można stosować tak często, jak jest to pożądane, aby zachować spójną krawędź o ostrych jak brzytwa ostrzach, dopóki ponownie nie będzie wymagane ostrzenie stopnia pierwszego. Kąt ostrzenia dla Etapu 1 i Etapu 2 jest precyzyjnie ustawiony, aby zoptymalizować sekwencję ostrzenia stali.
3 | Trzeci stopień: dyski wygładzające do ostrzy: gładkich i falistych.
Wykorzystuje elastyczny system tarczy ściernej - zaawansowaną technicznie wersję paska fryzjerskiego - w celu stworzenia mikroskopijnie gładkiej, bardzo ostrej i cienkiej krawędzi. Można go używać tak często, jak to konieczne, aby zachować gładkość krawędzi i utrzymać je do momentu, aż wymagane będzie dodatkowe ostrzenie. Etap 3 służy również do ostrzenia noży ząbkowanych. Ultra cienki, elastyczny dysk stropujący prostuje i wyrównuje ząbki oraz wyostrza każdy wydatny ząb, dzięki czemu staje się ultra-ostrym mikro-ostrzem. Doskonale nadaje się do noży ząbkowanych z dowolnego stopu, kutych lub nieobrobionych, w tym tak zwanych noży nigdy nie potrzebujących ostrzenia, które są ząbkowane i stają się matowe!
Model 130 jest solidnie zbudowany, pięknie zaprojektowany i uformowany z wytrzymałego, odpornego na uderzenia polimeru inżynieryjnego. Ostrzałka zaprojektowana z myślą o bezpieczeństwie jest zatwierdzona przez UL. Gumowe nóżki bezpiecznie utrzymują urządzenie na powierzchni roboczej. Ostrzałka nie wymaga ostrzenia, olejów ani płynów. Urządzenie jest wystarczająco kompaktowe, aby na stałe umieścić je na blacie kuchennym, dzięki czemu można szybko ostrzyć noże.
Wskazówka: pomaga zwiększyć bezpieczeństwo w kuchni, ponieważ używanie ostrych noży jest znacznie bezpieczniejsze. Tępe noże wymagają od użytkownika użycia nadmiernej siły podczas cięcia, co zwiększa ryzyko poślizgnięcia się noża i obrażeń ciała.
Cechy ostrzałki:
Profesjonalne ostrzałki do noży projektowane z myślą o skutecznym działaniu! Ostrzałki Chef'sChoice stały się synonimem niezrównanej jakości i najlepszej technologii. Oferujemy wyłącznie najlepsze ostrzałki dla pasjonatów kuchni.