Elektryczna ostrzałka do noży z wyborem kąta ostrzenia 1520 ChefsChoice.
Jest to najbardziej wszechstronna ostrzałka na świecie, zaprojektowana do ostrzenia niezwykle ostrych krawędzi we wszystkich nożach w stylu europejskim, amerykańskim i azjatyckim (noże klasy 15° i 20°). 3-stopniowy system AngleSelect® zapewniający optymalną wszechstronność w uzyskaniu idealnych krawędzi dla każdego rodzaju noży: kuchennych, sportowych, kieszonkowych, myśliwskich, a także do noży ząbkowanych. W 100% diamentowe materiały ścierne do ostrzenia. Opatentowane, elastyczne dyski do szlifowania i polerowania, ostrej, mikroskopowo nieskazitelnej, polerowanej krawędzi.
Zaprojektowana, aby zapewnić ostrą jak brzytwa krawędź wszystkich noży wysokiej jakości! Dzięki temu jednemu systemowi ostrzenia możesz ostrzyć noże klasy 20 i 15 stopni. Ta opatentowana, elektryczna ostrzałka o zaawansowanej technologii może przywracać i odtwarzać zarówno krawędź 20 stopni w tradycyjnych nożach, w stylu europejskim i amerykańskim, jak i krawędź 15 stopni dla noży w stylu azjatyckim oraz współczesne noże w stylu europejskim / amerykańskim.
Chef'sChoice® Model 1520 szybko i łatwo ostrzy praktycznie wszystkie sztućce wysokiej jakości, w tym noże domowe w stylu amerykańskim, europejskim lub azjatyckim; cienkie krawędzie lub ząbkowane ostrza. Jednostronne krawędzie Santoku w tradycyjnym, japońskim stylu, w tym grubsze ostrza w stylu Deba, a także noże sportowe i scyzoryki. Lepsze niż krawędzie fabryczne: Model 1520 stosuje lepszą niż fabryczna, oryginalną geometrię krawędzi do praktycznie wszystkich nożt za pomocą tylko jednej uniwersalnej ostrzałki.
Wyposażona w wysoce precyzyjne sterowanie kątem w opatentowanym 3-stopniowym systemie AngleSelect® oraz technologię Diamond Hone®, dzięki której ostrzałki Chef'sChoice zyskały światową sławę, a także wybór wiodących szefów kuchni na całym świecie, ostrzałka Model 1520 jest idealnym rozwiązaniem do przywracania i odtwarzania ostrych jak brzytwa krawędzi na wszelkiego rodzaju nożach wysokiej jakości. Cechuje ją optymalna wszechstronność w zapewnianiu idealnej, niewiarygodnie ostrej krawędzi dla każdego rodzaju noża.
Jak to działa?
Aby ostrzyć noże w stylu azjatyckim lub nowoczesne noże w stylu europejskim i amerykańskim pod kątem 15 stopni, stosuje się etap 1 i etap 3. Aby ostrzyć noże klasy 20 stopni, stosuje się etapy 2 i 3. Początkowe etapy wyostrzają i szlifują krawędź przy użyciu 100% diamentowych materiałów ściernych, podczas gdy etap trzeci, który jest podobny do paska fryzjerskiego, poleruje krawędź elastyczną tarczą do polerowania, aby uzyskać super ostrą, mikroskopowo nieskazitelną, polerowaną krawędź. Etap 3 służy również do ostrzenia ząbkowanych noży.
System prowadnic sprężynowych - Chef'sChoice Model 1520 jest wyposażony w zaawansowany system prowadnic sprężynowych, który zapewnia optymalną kontrolę w celu bezproblemowego, precyzyjnego ostrzenia z prowadzeniem, umożliwiając dokładniejszą kontrolę kąta ostrzenia ostrza. Zaawansowana prowadnica pozwoli na ostrzenie praktycznie wszystkich noży, w tym grubych noży i tasaków.
Wskazówka: pomaga zwiększyć bezpieczeństwo w kuchni, ponieważ używanie ostrych noży jest znacznie bezpieczniejsze. Tępe noże wymagają od użytkownika użycia nadmiernej siły podczas cięcia, co zwiększa ryzyko poślizgnięcia się noża i obrażeń ciała.
Cechy ostrzałki:
Profesjonalny sprzęt. Polecam.
Jedyne co mogę powiedzieć o produkcie, bez zbędnych słów, to PROFESJONALNY!
Profesjonalne ostrzałki do noży projektowane z myślą o skutecznym działaniu! Ostrzałki Chef'sChoice stały się synonimem niezrównanej jakości i najlepszej technologii. Oferujemy wyłącznie najlepsze ostrzałki dla pasjonatów kuchni.