Nóż szefa kuchni kuchenny 18 cm Tojiro High Powder R-2

Kod produktu: F-518
Marka: Tojiro
CENA: 1 059,00 zł
produkt jest chwilowo niedostępny

Nóż szefa kuchni kuchenny 18 cm Tojiro High Powder R-2. Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

  • Długość ostrza: 18 cm
  • Długość całkowita: 30,5 cm
  • Szerokość klingi: 4,3 cm
  • Grugość klingi: 1,8 mm
  • Materiał: laminat 3-warstwowy - rdzeń ze stali proszkowej R-2*
  • Szlif: dwustronny - symetryczny
  • Rękojeść: eco wood - tworzywo z mączką kostną
  • Twardość ostrza: 64 +/-1 HRC
  • Waga: 178g

*Stal proszkowa R-2 to jeden z najlepszych wyborów, jeżeli szukamy materiału na nóż bez kompromisów. Doskonała wytrzymałość, trzymanie ostrości i nierdzewność to cechy, które plasują noże z tej stali w światowej czołówce pod kątem użyteczności i komfortu pracy w kuchni. R-2 występuje również pod nazwą SG-2, w zależności od której huty została kupiona. Technologia produkcji stali proszkowych nie należy do najłatwiejszych, ale skutkuje to ponadprzeciętnymi osiągami w materii odporności na zużycie i wytrzymałości krawędzi tnącej. Ostrzenie również przebiega stosunkowo łatwo, biorąc pod uwagę jak wysoką twardość, można osiągnąć na tej stali (typowa twardość to 64HRC).

Skład stali R-2:

  • Węgiel: 1.25 – 1.45%
  • Wanad: 1.80 – 2.20%
  • Chrom: 14.00 – 16.00%
  • Molibden: 2.30 – 3.30%
  • Mangan: 0.40%
  • Fosfor: 0.03%
  • Siarka: 0.03%
  • Krzem: 0.5%
Rozwiń
Produkty powiązane
Zobacz także

Opinie o Nóż szefa kuchni kuchenny 18 cm Tojiro High Powder R-2

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Japońskie noże kuchenne Tojiro z powodzeniem mogą być nazywane kryształem tradycyjnej japońskiej technologii. Technologia, która rozwijała się wraz z kulturą gotowania tego kraju, i była przekazywana z pokolenia na pokolenie, przetrwała po dziś dzień.

NEWSLETTER
@