Nóż Nakiri Satake Yoshimitsu 16cm

Kod produktu: 804-035
Marka: Satake
CENA: 179,00 zł
produkt jest chwilowo niedostępny

Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

  • Długość ostrza: 16cm
  • Materiał: stal wysokowęglowa SK-5
  • Twardość ostrza: 62 HRC
  • Rękojeść: uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa

Noże kuchenne Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje fenomenalną ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta wzmocniono pierścieniem z tworzywa. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości noże ze stali węglowej są niezwykle cenione przez japońskich mistrzów kuchni, mimo że wymagają troskliwszej opieki.

Rozwiń
Produkty powiązane
169,00 zł
produkt niedostępny
Zobacz także

Opinie o Nóż Nakiri Satake Yoshimitsu 16cm

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Satake to szeroki wybór wytrzymałych i łatwych w użytkowaniu noży, które są w całości produkowane w Japonii. Dzięki wyjątkowemu połączeniu innowacyjnych technologii z techniką rzemieślniczą powstają solidne noże, które zachowują trwałość podczas wytężonej pracy.

NEWSLETTER
@