Nóż Santoku 17 cm Wusthof Ikon hebanowa rączka. Ostrze stylizowane na japoński nóż kucharski, nadaje się do przygotowywania nie tylko wyśmienitej kuchni azjatyckiej, ale także zachodniej. Potrójnie nitowany, pełny uchwyt z drewna afrykańskiego. Kute z jednego kawałka stali ostrze z wydrążonymi zagłębieniami w krawędzi. Pustki tworzą kieszenie powietrza, które zapobiegają przywieraniu do ostrza bardzo cienkich lub miękkich plasterków.
Wyjątkowy kształt i funkcjonalność.
Uchwyt wykonany jest z wyselekcjonowanego, afrykańskiego drewna Grenadill (dalbergia czarnodrzew – rodzaj hebanu), znanego ze swojej wyjątkowej gęstości i charakterystycznych słojów. Drewno pochodzi z kontrolowanej uprawy. Indywidualne, naturalne słoje drewna sprawiają, że każdy egzemplarz jest wyjątkowy i niepowtarzalny.
Drewno jest wodoodporne, a jego higieniczne właściwości sprawiają, że szczególnie dobrze nadaje się do stosowania w kuchni. Jednocześnie, dzięki ich naturalnemu, komfortowemu ciepłu i ergonomicznemu kształtowi, uchwyty noży są szczególnie przyjemne w trzymaniu.
Ostrza są kute z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowo-wanadowej i charakteryzują się wysoką wytrzymałością i trwałością. Ostatni szlif wykonywany jest ręcznie przez doświadczonych specjalistów WÜSTHOF co zapewnia wyjątkową ostrość oraz szybkie i łatwe cięcie.
WÜSTHOF jest uznawany na całym świecie jako specjalista od znakomitych noży. Jesteśmy bardzo dumni z tej reputacji, ale oznacza to również, że ponosimy odpowiedzialność wobec naszych pracowników, dostawców i klientów, a także społeczeństwa i środowiska.
Made in Germany / Made in Solingen