Nóż kuchenny do krojenia wąski 20 cm Kasumi Titanium Japanese. Ostrze noża wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej pokrytej Tytanem, który zapewnia najwyższą odporność i trwałość. Znakomita krawędź ostrza została osiągnięta dzięki połączeniu najlepszej, zaawansowanej technologii z niezrównaną wiedzą i doświadczeniem rzemieślników wykonujących profesjonalne noże kuchenne Kasumi. Ich umiejętności były kultywowane w tradycyjnych, japońskich technikach wytwarzania mieczy, przekazywanych z pokolenia na pokolenie przez ponad 780 lat.
Zastosowany Tytan jest nietoksyczny i nie wytwarza jonu żelazawego, zapobiega spożywaniu metalicznego smaku, pozwalając cieszyć się prawdziwym smakiem potrwa. Tytan jest niezwykle odporny na korozję i łatwy w utrzymaniu w czyszczeniu, konserwacji i codziennym użytkowaniu. Odporny na ścieranie, chroni mocną i ostrą krawędź ostrza wykonanego ze stali molibdenowo-wanadowej. Połączenie tych dwóch materiałów zapewnia, że krawędź tnąca pozostaje ostraw tak długo, jak to tylko możliwe.
Noże Kasumi Titanium polecamy jako alternatywę dla ostrzy ceramicznych, w których jakość ostrza noża jest nadal ważna, ale wymaga również obojętności ostrza ceramicznego.
PORADY
WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.
Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.