Kuchenny nóż uniwersalny Kyocera Fuji, służący do pracy z produktami małej i średniej wielkości. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Tradycyjna ośmiokątna rękojeść jest wykonana ręcznie i wygodnie leży w dłoni. Biała klinga jest niesamowicie ostra i wspaniale harmonizuje ze stylową, ciemną rękojeścią.
Noże ceramiczne Kyocera Fuji mają jedyne w swoim rodzaju zalety. Nie zawierają stali, więc wszystkie produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku nawet po kontakcie z nożem. Zaawansowana ceramika Kyocera jest materiałem niezwykle lekkim i twardym, o twardości zbliżonej do diamentu, dlatego noże tej marki bardzo wolno się tępią, a ich ostrość i swobodę krojenia doceniają profesjonalni kucharze z całego świata.
Kyocera Corporation to jedna z pierwszych firm, która wprowadziła na rynek kuchenne noże ceramiczne i należy do największych producentów tego typu noży na świecie. Legendarna japońska marka opracowuje własne zaawansowane materiały ceramiczne, wytwarzane na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2) oraz węglika cyrkonu (ZrC) o wysokim stopniu gęstości i czystości.