Kuchenny nóż do plastrowania Sashimi-Yo 25cm Global

Kod produktu: G-47
Marka: Global
  opinie: 1   czytaj opinie
Dostępna ilość: 12 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 559,00 zł
ILOŚĆ: -+

Długi, ostro zakończony kuchenny nóż do plastrowania o bardzo cienkim ostrzu, przeznaczony do filetowania mniejszych i większych ryb, a także do obróbki mięsa. Japoński nóż Sashimi-Yo opracowany został z myślą o użytkownikach z Europy, więc w przeciwieństwie do swoich japońskich odpowiedników - noży typu Yanagiba czy Takohiki - posiada szlif obustronny.

  • Długość ostrza: 25cm
  • Ostrze: stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu)
  • Twardość ostrza: 56-58 HRC
  • Waga: 180g

Seria noży kuchennych G obejmuje noże o standardowych rozmiarach oraz noże o długich ostrzach, takie jak noże szefa kuchni, noże do plastrowania, wykrawania i filetowania, noże sashimi czy noże orientalne. Znajduje się w niej także bestseller - nóż szefa kuchni G-2, wielokrotnie nagradzany w różnych częściach świata. Z wyjątkiem wybranych modeli, ostrza mają szlif obustronny – dla osób prawo i leworęcznych.

Japońskie noże Global są pierwszymi w historii nożami kuchennymi, w których ostrze zintegrowano z rękojeścią. Ich płynne kształty i jednolita konstrukcja ułatwiają zachowanie doskonałej higieny w miejscu pracy. Wyróżnikami noży Global są także wypukły szlif klingi, który sprawia, że produkty kroi się bez wysiłku, oraz pokryta regularnymi wgłębieniami - kropkowana - rękojeść z nierdzewnej stali, gwarantująca pewny uchwyt i zapobiegająca ślizganiu się noża w dłoni. Opatentowana przez Yoshikin stal nierdzewna CROMOVA18 zapewnia klingom długotrwałą ostrość i ochronę przed zniszczeniem.

Rozwiń
Produkty powiązane
439,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
429,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
429,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
699,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
Zobacz także

Opinie o Kuchenny nóż do plastrowania Sashimi-Yo 25cm Global

Dodaj opinię

Twoja ocena:  
  05-10-2020   Małgorzata

Numer 1 wśród noży - Polecam Global


Kategorie, w których występuje produkt:

Początek produkcji noży kuchennych Global to rok 1985 roku. Od samego początku zdobyły dużą popularność w Japonii, a w Europie zadebiutowały w roku 1988. Podczas premiery na targach Ambiente zaprezentowano 12 modeli noży. W owym czasie nikt nie produkował jeszcze noży wykonanych w całości ze stali nierdzewnej. Firma Yoshikin okazała się w tej dziedzinie pionierem i wkrótce znalazła licznych naśladowców.

NEWSLETTER
@