Klasyczna deska do krojenia pieczywa wykonana z drewna akacjowego. Świetny dodatek do kuchni, dzięki któremu twoja praca będzie lekka i przyjemna. Deska składa się z dwóch elementów: mniejszej deski ze szczelinami oraz większej podstawy, w którą wkłada się tą mniejszą. Okruchy pieczywa wpadają pomiędzy szczeliny dzięki czemu nie rozsypują się po blacie. Wyjęcie mniejszej części ułatwia usunięcie okruchów zgromadzonych w jednym miejscu.
Aby deska jak najdłużej zachowała piękny i świeży wygląd należy przestrzegać kilku zasad: po użyciu przecierać ją mokrą ściereczką, następnie pozostawiać do wyschnięcia w pozycji pionowej, tak aby zapewnić swobodny przepływ powietrza z każdej strony deski. Raz na jakiś czas (w zależności od intensywności używania) można nasmarować ją odrobiną oleju jadalnego. W żadnym wypadku nie myć drewnianej deski w zmywarce.
Zassenhaus dba o wysoka jakość produktów i bogaty know-how co pozwala jej osiągnać sukces i tworzyć wyjątkową ofertę funkcjonalnych akcesoriów kuchennych. W produktach marki Zassenhaus od pierwszego dotyku da się wyczuć jakość oraz pasję z jaką zostały zaprojektowane i wyprodukowane.