Blacha stalowa do pieczenia pizzy 40x35 cm Amica Gimetal

Kod produktu: GI-PIASTRA4035
Marka: Gi.metal
  opinie: 5   czytaj opinie
Dostępna ilość: 4 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 469,00 zł
ILOŚĆ: -+

Blacha stalowa do pieczenia pizzy 40x35 cm Amica Gimetal. Wypiekanie na stali do pieczenia pizzy w domowym piekarniku w kilka minut, z wynikami porównywalnymi z profesjonalnym piekarnikiem. Płyta ma wymiary 40x35 cm i jest wykonana z atestowanej stali nierdzewnej o grubości 4 mm, o znacznie większej zdolności przewodzenia ciepła niż zwykły kamień ogniotrwały czy aluminium. Pochłania, przechowuje i przenosi ciepło, zapewniając optymalne i równomierne pieczenie; jest idealna do pizzy i pieczywa oraz innych produktów spożywczych, takich jak mięso, ryby, warzywa itp.. Stal do pieczenia jest ozdobiona laserowym logo „Amica by Gi.Metal”, co czyni ją wyjątkową.

Zalety w stosunku do standardowego kamienia do pizzy:

  • 10-krotnie wyższa przewodność cieplna
  • stal jest materiałem niezniszczalnym, odpornym na uderzenia i szok termiczny
  • bardzo proste czyszczenie i konserwacja: można ją również myć w zmywarce

100% Made in Italy

  • Wymiary: 40 x 35 cm
  • Grubość stali: 4 mm
  • Waga: 4,2 kg
  • Materiał: stal nierdzewna AISI 304
  • Wyprodukowano we Włoszech

Instrukcja użytkowania

Zaleca się umieszczenie na ruszcie w piekarniku, na środku lub na najwyższym poziomie. Możesz wybrać umieszczenie blachy do pieczenia przy wyłączonym piekarniku lub włożenie jej, gdy piekarnik osiągnie żądaną temperaturę. W drugim przypadku po ustawieniu zaleca się odczekać około 15 minut. Zaleca się, aby nie kłaść blachy do pieczenia bezpośrednio na płycie lub na dnie piekarnika. Aby uzyskać optymalne pieczenie, ustaw maksymalną temperaturę piekarnika. W zależności od rodzaju piekarnika wyniki w zakresie pieczenia mogą się bardzo różnić.

Czyszczenie i konserwacja

Możliwe jest użycie dowolnego detergentu, w tym specjalnego do stali. Można myć w zmywarce. W przypadku użycia gąbek ściernych materiał może zostać zarysowany.

Ważna informacja

Poczekaj, aż stal do pieczenia całkowicie ostygnie, zanim wyjmiesz ją z piekarnika, używając otworów na powierzchni, aby ją pociągnąć i złapać. Użycie stali do pieczenia do pieczenia potraw takich jak mięso, ryby i warzywa może prowadzić do powstawania aureoli i ciemnych plam na powierzchni, spowodowanych uwolnionym tłuszczem, co w żaden sposób nie wpływa na wydajność.

Seria Gi.metal Amica przeznaczona jest do domowych pizzerii, które przygotowują pizzę w domowym piekarniku i poszukują narzędzi, które ułatwią przygotowanie doskonałej pizzy dla rodziny. Wysokiej jakości narzędzia, lekkie, łatwe w obsłudze, bez konieczności rezygnacji z wyrafinowanej i przyjemnej estetyki.

Rozwiń
Zobacz także

Opinie o Blacha stalowa do pieczenia pizzy 40x35 cm Amica Gimetal

Dodaj opinię

Twoja ocena:  
  14-12-2021   MArek

profesjonalna blacha , którą używam w pizzerii

  24-11-2021   Ryszard

Długo trzeba było czekać, ale ostatecznie jest i jestem z niej zadolowolny. użyłem tylko raz, ale to wystarczy, aby wydać werdykt pozytywny.

  19-10-2021   JARO

Ogień! To jest to!!!!

  14-10-2021   Krzysztof

Nie spodziewałem się, że teraz takie produkty można zdobyć w sklepie dla detalistów. Produkt zawodowy! szczerze polecam.

  20-09-2021   Magdanela

Profesjonalna blacha, taka jakiej chciałam, gruba i solidna.


Kategorie, w których występuje produkt:

Profesjonalne akcesoria do pieczenia pizzy - prosto z Włoch!

NEWSLETTER
@