Blacha stalowa do pieczenia pizzy 40x35 cm Amica Gimetal. Wypiekanie na stali do pieczenia pizzy w domowym piekarniku w kilka minut, z wynikami porównywalnymi z profesjonalnym piekarnikiem. Płyta ma wymiary 40x35 cm i jest wykonana z atestowanej stali nierdzewnej o grubości 4 mm, o znacznie większej zdolności przewodzenia ciepła niż zwykły kamień ogniotrwały czy aluminium. Pochłania, przechowuje i przenosi ciepło, zapewniając optymalne i równomierne pieczenie; jest idealna do pizzy i pieczywa oraz innych produktów spożywczych, takich jak mięso, ryby, warzywa itp.. Stal do pieczenia jest ozdobiona laserowym logo „Amica by Gi.Metal”, co czyni ją wyjątkową.
Zalety w stosunku do standardowego kamienia do pizzy:
100% Made in Italy
Instrukcja użytkowania
Zaleca się umieszczenie na ruszcie w piekarniku, na środku lub na najwyższym poziomie. Możesz wybrać umieszczenie blachy do pieczenia przy wyłączonym piekarniku lub włożenie jej, gdy piekarnik osiągnie żądaną temperaturę. W drugim przypadku po ustawieniu zaleca się odczekać około 15 minut. Zaleca się, aby nie kłaść blachy do pieczenia bezpośrednio na płycie lub na dnie piekarnika. Aby uzyskać optymalne pieczenie, ustaw maksymalną temperaturę piekarnika. W zależności od rodzaju piekarnika wyniki w zakresie pieczenia mogą się bardzo różnić.
Czyszczenie i konserwacja
Możliwe jest użycie dowolnego detergentu, w tym specjalnego do stali. Można myć w zmywarce. W przypadku użycia gąbek ściernych materiał może zostać zarysowany.
Ważna informacja
Poczekaj, aż stal do pieczenia całkowicie ostygnie, zanim wyjmiesz ją z piekarnika, używając otworów na powierzchni, aby ją pociągnąć i złapać. Użycie stali do pieczenia do pieczenia potraw takich jak mięso, ryby i warzywa może prowadzić do powstawania aureoli i ciemnych plam na powierzchni, spowodowanych uwolnionym tłuszczem, co w żaden sposób nie wpływa na wydajność.
Seria Gi.metal Amica przeznaczona jest do domowych pizzerii, które przygotowują pizzę w domowym piekarniku i poszukują narzędzi, które ułatwią przygotowanie doskonałej pizzy dla rodziny. Wysokiej jakości narzędzia, lekkie, łatwe w obsłudze, bez konieczności rezygnacji z wyrafinowanej i przyjemnej estetyki.
profesjonalna blacha , którą używam w pizzerii
Długo trzeba było czekać, ale ostatecznie jest i jestem z niej zadolowolny. użyłem tylko raz, ale to wystarczy, aby wydać werdykt pozytywny.
Ogień! To jest to!!!!
Nie spodziewałem się, że teraz takie produkty można zdobyć w sklepie dla detalistów. Produkt zawodowy! szczerze polecam.
Profesjonalna blacha, taka jakiej chciałam, gruba i solidna.
Profesjonalne akcesoria do pieczenia pizzy - prosto z Włoch!