Kawiarka stalowa na indukcję, 2 filiżanki espresso Adriana Cilio. Nowoczesna, stalowa kafetiera to najprostrzy ekspres do parzenia kawy. Polerowana stal oraz płaskie dno sprawiają, że można jej używać na kuchence indukcyjnej (w zależności od minimalnej średnicy rozpoznawalnej przez kuchenkę).
Przygotowanie włoskiej kawy espresso jest bardzo proste: napełnij podstawę wodą, dodaj zmieloną kawę do wkładki filtra i wygładź ją lub delikatnie ubij. Następnie dokręć mocno górną część i umieść całość na kuchence indukcyjnej, gazowej, ceramicznej lub elektrycznej. Gdy rozchodzą się typowe dźwięki gotowanej wody i zapach świeżej kawy, espresso jest gotowe.
Cilio to firma powstała w 1993 roku w niemieckim Solingen. Od momentu założenia nieustannie powiększa ofertę i rozwija się by jak najpełniej rozumieć i zaspokajać potrzeby współczesnych gospodarstw domowych.