Wok 28cm GreenPan Cambridge używany w kuchni azjatyckiej. Idealnie nadaje się do dań ze składników potrzebujących różnego czasu przygotowania. Dno z aluminium nasyconego cząsteczkami ferromagnetycznymi, dzięki którym zjawisko indukcji jest możliwe - i patelnia nagrzewa się mimo nieobecności stali. Dodatkowo dno patelni jest uszlachetnione rozproszonymi cząsteczkami miedzi. Wytworzone ciepło rozprowadzane jest równomiernie, a dno patelni jest znacznie mniej podatne na deformacje. Powłoka Thermolon™ - zawiera w swym składzie diamenty. Antyprzywieralna, dobrze rozprowadzająca i utrzymująca ciepło, łatwa do czyszczenia, super wytrzymała. Dzięki niej można i należy używać patelni na małym i średnim ogniu. Wykorzystane do produkcji powłoki diamenty (klasy przemysłowej), zwiększają jej wytrzymałość i przewodnictwo ciepła. Diament posiada 4-krotnie większe przewodnictwo cieplne niż miedź, jest materiałem niewchodzącym w reakcje chemiczne, ma naturalne właściwości antyprzywieralne i jest najtwardszym materiałem znanym człowiekowi. Ergonomiczna, wygodna, nieprzewodząca ciepła rączka wykonana z bakelitu. Krawędź wyprofilowana w taki sposób, aby łatwo było wylewać np. sos, bez kapania.
Patelnie GreenPan zdrowe i przyjazne środowisku!
Instrukcja użytkowania i konserwacji:
Bardzo dobra, niewiarygodnie śliska powłoka, kształt jak na wok przystało głęboki i mocno zaokrąglony. Jestem zadowolona za zakupu i jeszcze przymierzam się do jednej patelni, tylko te ceny... nawet przyznany rabat nie sprawia, że zakup nie będzie odczuwalny przez kieszeń. Pozdrawiam, Maria
GreenPan to belgijska firma, która zrewolucjonizowała rynek sprzętów kuchennych.
Powstała w 2007 roku i w ciągu zaledwie czerech lat odniosła ogromny sukces na całym świecie. Dziś jest już obecna na 6 kontynentach, w ponad 70 krajach. Do dziś sprzedano ok. 6 mln. garnków i patelni.