Patelnia żeliwna Skeppshult do smażenia z rączką wykonaną z orzecha włoskiego. Doskonała dla każdego kucharza. Patelnia wykonana została ręcznie z przyjaznych środowisku materiałów. Podczas smażenia nie wydzielają się żadne związki chemiczne, które mogłyby zniszczyć smak i jakość potraw oraz negatywnie działać na organizm człowieka. Patelnia doskonała jest do użytkowaniu na otwartym ogniu, a także na płytach grzewczych ceramicznych i indukcyjnych. Równomierne rozłożenie ciepła zapewnia doskonały efekt smażenia, dodatkowo oszczędzamy zużywaną energię. Codzienne używanie tej patelni sprawia, że coraz bardziej docenimy jej zalety.
Skeppshult to ponad stuletnia tradycja wytwarzania naczyń z żeliwa. Wszystkie produkty skandynawskiej firmy Skeppshult zostały wykonane ręcznie z wyselekcjonowanych materiałów przyjaznych środowisku. Można je stosować do gotowania na otwartym ogniu, w piekarnikach, na kuchenkach gazowych, ceramicznych płytach grzewczych jak i najnowocześniejszych płytach opartych o technologię indukcji magnetycznej.