Głęboka patelnia do smażenia marki Skeppshult wykonana została z żeliwa. Rączka patelni wykonana ze stali nierdzewnej. Głębokość patelni jest idealna do różnego rodzaju zapiekanek lub duszenia mięs. Podczas gotowania nie wydzielają się żadne związki chemiczne, które mogłyby zniszczyć smak i jakość potraw. Patelnia doskonała jest do gotowania na otwartym ogniu, na płytach grzewczych ceramicznych i indukcyjnych. Równomierne rozłożenie ciepła zapewnia doskonały efekt gotowania, smażenia i duszenia, dodatkowo oszczędzamy zużywaną energię.
Skeppshult to ponad stuletnia tradycja wytwarzania naczyń z żeliwa. Wszystkie produkty skandynawskiej firmy Skeppshult zostały wykonane ręcznie z wyselekcjonowanych materiałów przyjaznych środowisku. Można je stosować do gotowania na otwartym ogniu, w piekarnikach, na kuchenkach gazowych, ceramicznych płytach grzewczych jak i najnowocześniejszych płytach opartych o technologię indukcji magnetycznej.