Ostrzałka wodna potrójna MinoSharp Plus 550 czarno-czerwona

Kod produktu: 550/BR
Marka: Global
  opinie: 2   czytaj opinie
Dostępna ilość: 63 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
Koszty wysyłki - zobacz szczegóły
CENA: 289,00 zł
ILOŚĆ: -+

Trójfazowa ostrzałka ceramiczna do ostrzenia noży, zaprojektowana specjalnie dla marki Global i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Zbudowana jest z trzech ceramicznych kółek o różnych ziarnach - żółte kółko: ziarno drobne; niebieskie kółko: ziarno grube; brązowe kółko: ziarno średnie. Dzięki użyciu wody podczas ostrzenia, proces ten przebiega szybciej i dokładniej, a fabrycznie ustawione otwory - prowadnice, ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Gumowy uchwyt i podstawa mają właściwości przeciwpoślizgowe.

Wskazówki dotyczące użytkowania:

  1. Nalać wody do komory z kołami i nie wylewać jej do końca ostrzenia. Woda nawilża ceramiczne ostrzałki i zapobiega przegrzaniu ostrza.
  2. Chwycić mocno rączkę, żeby ostrzałka nie zmieniała położenia.
  3. Drugą dłonią chwycić nóż, przytrzymując palcem wskazującym grzbiet klingi. Włożyć pionowo nóż do rowka z niebieskim kołem (grube ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy lub tyle, ile potrzeba.
  4. Nie powinno się zbyt mocno przyciskać noża podczas przesuwania krawędzi w ostrzałce. Nadmierny nacisk może uszkodzić koła!
  5. Włożyć pionowo nóż do rowka z brązowym kołem (średnie ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy.
  6. Włożyć pionowo nóż do rowka z żółtym kołem (drobne ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy.
  7. Po skończonej operacji umyć ręcznie nóż w gorącej wodzie i wytrzeć go do sucha ręcznikiem lub ściereczką. Ostrzałkę wypłukać w czystej wodzie.
  8. Kwestia, ile razy należy przesuwać ostrzoną krawędź, zależy od typu i kondycji noża. Zaleca się:
    1. dla noży Global po 7-8 razy w każdym kole
    2. dla noży innych marek najpierw po 15 razy w każdym kole.

Ostrzałki MinoSharp zostały przetestowane i zaaprobowane przez instytut badawczy CATRA - czołowy autorytet w dziedzinie technik ostrzenia z siedzibą w brytyjskim Sheffield.

Rozwiń
Zobacz także

Opinie o Ostrzałka wodna potrójna MinoSharp Plus 550 czarno-czerwona

Dodaj opinię

Twoja ocena:  
  14-10-2021   Michał

Ostrzałka działa. Polecam.

  10-06-2021   Lili

Profesjonalna ostrzałka, taka jakiej się spodziewałam.


Kategorie, w których występuje produkt:

Początek produkcji noży kuchennych Global to rok 1985 roku. Od samego początku zdobyły dużą popularność w Japonii, a w Europie zadebiutowały w roku 1988. Podczas premiery na targach Ambiente zaprezentowano 12 modeli noży. W owym czasie nikt nie produkował jeszcze noży wykonanych w całości ze stali nierdzewnej. Firma Yoshikin okazała się w tej dziedzinie pionierem i wkrótce znalazła licznych naśladowców.

NEWSLETTER
@