Wok 28 cm GreenPan Cambridge Bronze

Kod produktu: CC000792-001

Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum

Brak możliwości zamówienia

Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Patelnie Wok

Opis produktu

Wok 28 cm GreenPan Cambridge Bronze używany w kuchni azjatyckiej. Idealnie nadaje się do dań ze składników potrzebujących różnego czasu przygotowania.

Dno z aluminium nasyconego cząsteczkami ferromagnetycznymi, dzięki którym zjawisko indukcji jest możliwe - i patelnia nagrzewa się mimo nieobecności stali. Dodatkowo dno patelni jest uszlachetnione rozproszonymi cząsteczkami miedzi. Wytworzone ciepło rozprowadzane jest równomiernie, a dno patelni jest znacznie mniej podatne na deformacje.

Powłoka Thermolon™ - zawiera w swym składzie diamenty. Antyprzywieralna, dobrze rozprowadzająca i utrzymująca ciepło, łatwa do czyszczenia, super wytrzymała. Dzięki niej można i należy używać patelni na małym i średnim ogniu. Wykorzystane do produkcji powłoki diamenty (klasy przemysłowej), zwiększają jej wytrzymałość i przewodnictwo ciepła. Diament posiada 4-krotnie większe przewodnictwo cieplne niż miedź, jest materiałem niewchodzącym w reakcje chemiczne, ma naturalne właściwości antyprzywieralne i jest najtwardszym materiałem znanym człowiekowi.

Ergonomiczna, wygodna, nieprzewodząca ciepła rączka wykonana z bakelitu. Krawędź wyprofilowana w taki sposób, aby łatwo było wylewać np. sos, bez kapania.

Patelnie GreenPan zdrowe i przyjazne środowisku!

  • Materiał: aluminium, bakelit - wolne od PFOA, ołowiu, kadmu
  • Średnica: 28 cm
  • Wysokość: 8 cm
  • Średnica dna: 17 cm
  • Pojemność: 3,7 Litra
  • Można używać na wszystkich rodzajach kuchenek - także indukcyjnych
  • Można używać w piekarniku do 180oC
  • Można myć w zmywarce

Instrukcja użytkowania i konserwacji:

  1. Używać tylko małego bądź średniego poziomu ognia bądź mocy. Zbyt wysoka temperatura może zaszkodzić powierzchni patelni i zmienić jej właściwości. Opatentowana powłoka Thermolon doskonale i równomiernie rozprowadza ciepło po całej powierzchni patelni i długo je utrzymuje.
  2. Zaleca się używanie niewielkich ilości tłuszczu do smażenia. Nie używać oleju z oliwek i tłuszczu w sprayu. Może to spowodować wytworzenie cienkiej zwęglonej warstwy na nieprzywieralnej powłoce patelni.
  3. Nigdy nie zostawiać pustej patelni na palniku.
  4. Nie używać metalowych narzędzi. Należy stosować przyrządy wykonane z drewna, silikonu, bądź specjalnego tworzywa sztucznego.
  5. Nie przecinać potraw na patelni.
  6. Nie narażać patelni na gwałtowne zmiany temperatury. Po użyciu pozostawić patelnię do ostygnięcia, a następnie umyć w ciepłej wodzie z dodatkiem środka myjącego za pomocą gąbki lub szmatki. Osuszyć i patelnia będzie jak nowa.
  7. Nie stosować ostrych zmywaków.
  8. Przechowując patenie jedna w drugiej zawsze stosować między mini przekładki (papierowe, filcowe etc.) aby uniknąć mechanicznego uszkodzenia powłoki.
  9. Niewielkie powierzchniowe wgniecenia bądź przebarwienia powłoki, jakie powstają w trakcie użytkowania, nie mają wpływu na użytkowanie patelni.
NEWSLETTER
@