Talerz na steka z zagłębieniem na sosjerkę, imitacja łupka Basalt Revol. Talerz do steków z podwyższoną krawędzią z kolekcji Basalt łączy w sobie atrakcyjność łupków z zaletami ceramiki, aby służyć Twoim najlepszym, kulinarnym przepisom. Jego szlachetny i naturalny wygląd uwydatni wszelkiego rodzaju kreacje kulinarne, takie jak mięso, burgery, ryby itp. Rozmiar talerza sprawia, że można jednocześnie podawać na nim dodatki i sosy: brochette, gotowane warzywa, risotto, frytki i wiele innych... Jest praktyczny, a podniesiona krawędź ułatwia obsługę. W zagłębieniu umieść kubek z frytkami lub sosjerkę z pysznym dodatkiem do mięs. Wydrążenie dookoła zatrzymuje soki, aby nie rozlały się na stół.
Revol - francuska marka z 250-letnią tradycją, której porcelana jest połączeniem tradycji i nowoczesnego designu. Jej projektanci tworzą piękne, praktyczne, innowacyjne, a przede wszystkim ponadczasowe projekty zastawy stołowej z porcelany, opierając się krótkotrwałym trendom w modzie. Revol od pokoleń produkuje najwyższej jakości porcelanę o wyjątkowym, opracowanym przez siebie składzie. Wysoka zawartość kaolinu wpływa na jej twardość, odporność na ukruszenia, szok termiczny oraz mycie w zmywarkach. Stołową zastawę porcelanową Revol bezpiecznie można używać do gotowania, pieczenia, a nawet zamrażania - wytrzymuje temperaturę od -40°C do + 300°C. Wiele etapów produkcji jest wykonywanych ręcznie co dowodzi, że tego francuskiego producenta wyróżnia prawdziwe zamiłowanie do rzemiosła.
Porcelana Revol jest w 100% bezpieczna w kontakcie z żywnością. Dzięki niskiej porowatości (0,05%), jej powierzchnia jest higieniczna - nie przyjmuje zanieczyszczeń i nie pochłania zapachów. Odporna na działanie detergentów. Można myć w zmywarce.
Dobra jakość, świetny wygląd, tego oczekiwałam.
Revol Porcelaine to fancuski producent porcelany stołowej, który działa nieprzerwanie od jedenastu pokoleń czyli ponad 250 lat. Porcelanowe naczynia ceramiczne Revol to najwyższy standard jakości produktów, wytwarzanych w temperaturze 1320oC.