Patelnia stalowa 28 cm BK Black Steel. Przygotuj na niej swoje najlepsze dania! Prawdziwi eksperci kulinarni wiedzą, że patelnie wykonane ze stali doskonale przypalają składniki na zewnątrz i je karmelizują. Taki proces zatrzymuje naturalne soki w składnikach. Rezultat: zawsze chrupiące i brązowe na zewnątrz, a soczyste i delikatne wewnątrz. Patelnie holenderskiej marki BK z czarnej stali węglowej nagrzewają się bardzo szybko i wydajnie. Smażenie mięsa jest łatwe i bardzo szybkie. Ale najlepsze rezultaty uzyskuje się również podczas smażenia ryb i jajek na tej patelni.
Czym dłużej ją użytkujesz tym staje się lepsza!
Codzienne używanie tej patelni wzmacnia jej naturalne i niezwykle trwałe właściwości zapobiegające przywieraniu. Podczas korzystania z tej patelni, podstawa ulega przebarwieniu i tworzy się warstwa patyny. Im ciemniejsza robi się patelnia, tym lepsza jest warstwa patyny, co również poprawia właściwości nieprzywierające. To naturalny proces, który sprawia, że patelnia jest niezniszczalna. Patelnia BK z czarnej stali nadaje się na wszystkie źródła ciepła. Ciesz się swoją patelnią przez długie lata, czyszcząc ją szybko i łatwo pod bieżącą gorącą wodą.
Naturalna powłoka nieprzywierająca
Codzienne używanie patelni stalowych BK tworzy naturalne i niezwykle trwałe właściwości zapobiegające przywieraniu, zwane warstwą patyny. Jeśli chodzi o tę patelnię, im częściej jej używasz, tym lepiej.
Smażenie w bardzo wysokich temperaturach
Patelnia nagrzewa się bardzo wydajnie i szybko. Smażenie mięsa czy ziemniaków jest łatwe i bardzo szybkie.
Łatwa w użytkowaniu
Po użyciu wystarczy umyć patelnię gorącą wodą i szczoteczką do mycia naczyń. Zawsze wysusz patelnię natychmiast i przed jej przechowywaniem.
Patelnie wykonane ze stali węglowej są ulubionymi patelniami wśród profesjonalnych kucharzy na całym świecie. Są lekkie i trwałe, a naturalnie wytworzona warstwa ochronna sprawia, że patelnie zyskują warstwę nieprzywieralną, która jednocześnie chroni je przed rdzą. Właśnie to czyni patelnię bardzo trwałą i gwarantuje zadowolenie użytkowników przed długie lata.
Uwaga: metalowa rączka nagrzewa się dlatego też zaleca się stosować akcesoria chroniące dłonie przed gorącem.
Najlepsze wrażenia kulinarne dla pełnego pasji szefa kuchni! Patelnie z czarnej stali nagrzewają się bardzo szybko i wydajnie. Pieczenie mięsa jest łatwe i bardzo szybkie. Wynik: brązowe i chrupiące na zewnątrz, a w środku cudownie kruche i soczyste. Ale najlepsze rezultaty uzyskuje się również podczas smażenia ryb i jajek.