Patelnia do grillowania perforowana ze stali węglowej 30 cm BK Black Steel. Poczuj najlepsze doznania podczas BBQ! Prawdziwi eksperci kulinarni wiedzą, że patelnie wykonane z blachy stalowej doskonale przypalają składniki na zewnątrz i je karmelizują. Taki proces zatrzymuje naturalne soki w składnikach. Rezultat: zawsze chrupiące i brązowe na zewnątrz, a soczyste i delikatne wewnątrz. Patelnie holenderskiej marki BK z czarnej stali węglowej nagrzewają się bardzo szybko i wydajnie. Smażenie mięsa jest łatwe i bardzo szybkie. Ale najlepsze rezultaty uzyskuje się również podczas smażenia ryb.
Czym dłużej ją użytkujesz tym staje się lepsza!
Codzienne używanie tej patelni wzmacnia jej naturalne i niezwykle trwałe właściwości zapobiegające przywieraniu. Podczas korzystania z tej patelni, podstawa ulega przebarwieniu i tworzy się warstwa patyny. Im ciemniejsza robi się patelnia, tym lepsza jest warstwa patyny, co również poprawia właściwości nieprzywierające. To naturalny proces, który sprawia, że patelnia jest niezniszczalna. Ciesz się swoją patelnią przez długie lata, czyszcząc ją szybko i łatwo pod bieżącą gorącą wodą.
Naturalna powłoka nieprzywierająca
Codzienne używanie patelni stalowych BK tworzy naturalne i niezwykle trwałe właściwości zapobiegające przywieraniu, zwane warstwą patyny. Jeśli chodzi o tę patelnię, im częściej jej używasz, tym lepiej.
Smażenie w bardzo wysokich temperaturach
Patelnia nagrzewa się bardzo wydajnie i szybko. Smażenie mięsa czy ziemniaków jest łatwe i bardzo szybkie.
Łatwa w użytkowaniu
Po użyciu wystarczy umyć patelnię gorącą wodą i szczoteczką do mycia naczyń. Zawsze wysusz patelnię natychmiast i przed jej przechowywaniem.
Patelnie wykonane ze stali węglowej są ulubionymi patelniami wśród profesjonalnych kucharzy na całym świecie. Są lekkie i trwałe, a naturalnie wytworzona warstwa ochronna sprawia, że patelnie zyskują warstwę nieprzywieralną, która jednocześnie chroni je przed rdzą. Właśnie to czyni patelnię bardzo trwałą i gwarantuje zadowolenie użytkowników przed długie lata.
Uwaga: metalowa rączka nagrzewa się dlatego też zaleca się stosować akcesoria chroniące dłonie przed gorącem.
Najlepsze wrażenia kulinarne dla pełnego pasji szefa kuchni! Patelnie z czarnej stali nagrzewają się bardzo szybko i wydajnie. Pieczenie mięsa jest łatwe i bardzo szybkie. Wynik: brązowe i chrupiące na zewnątrz, a w środku cudownie kruche i soczyste. Ale najlepsze rezultaty uzyskuje się również podczas smażenia ryb i jajek.