Młynek do soli 18 cm Java de Buyer biały mat

Kod produktu: D-S346-180303
Marka: de Buyer
  opinie: 2   czytaj opinie
Dostępna ilość: 1 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
Koszty wysyłki - zobacz szczegóły
CENA: 179,00 zł
ILOŚĆ: -+

Młynek do soli 18 cm Java de Buyer biały mat. Użyte do produkcji drewno bukowe jest certyfikowane PEFC i pochodzi z lasów zarządzanych w sposób zrównoważony. Grubość mielenia reguluje się płynnie za pomocą górnej nakrętki. Wyposażony w opatentowany mechanizm stalowy o stożkowej budowie. Zmielone ziarna soli są tej samej wielkości. Młynek został opracowany do mielenia dużych, suchych kryształków soli. Oś wewnętrzna wykonana jest ze stali nierdzewnej.

Drewno używane do produkcji młynka jest cięte na kwadraty i suszone przez kilka lat. Dopiero wtedy jest gotowe do toczenia w tokarni . Po tym etapie produkcji drewno pozostaje naturalne, lakierowane lub lakierowane na zewnątrz. Lakier składa się z białego koloru bazowego i trzech warstw farby.

Młynek o delikatnie zaokrąglonych krzywiznach. Zapewnia dobry chwyt, ma wygodny rozmiar i jest bardzo przydatny w kuchni i na stole. Wygodny, klasyczny młynek z drewna bukowego. Ponadczasowy kształt to hołd kulinariom francuskim i ich nadrzędnym wartościom: smakom i autentyczności.

  • Materiał: 100% drewno bukowe ze zrównoważonej, francuskiej gospodarki leśnej
  • Wysokość: 18 cm
  • Średnica: 5,2 cm
  • Spełnia wymagania grande cuisine
  • Wyprodukowano we Francji

Rozwiń
Zobacz także

Opinie o Młynek do soli 18 cm Java de Buyer biały mat

Dodaj opinię

Twoja ocena:  
  05-10-2021   Małgośka

Solidny i elegancki. JEstem zadowolona

  23-09-2021   Barbara

bardzo ładny, dobrze zapakowany, działa skutecznie


Francuska marka de Buyer to ponad 180 lat tradycji i 95 krajów, do których eksportowane są jej produkty. Na długo zanim pojawiły się współczesne kuchenki elektryczne i indukcyjne, projektanci garnków i patelni szukali materiałów i technik produkcji, które zapewnią równomierne nagrzewanie dna oraz ścian naczynia. Dzięki temu potrawy nie przypalają się tak łatwo, a proces ich przygotowania trwa znacznie krócej.

NEWSLETTER
@