Silikonowa, perforowana mata do pieczenia pizzy hiszpańskiej marki Lekue. Jej niewysoki rant dookoła zapobiega rozsypywaniu mąki na blat kuchenny i pomaga w dobraniu grubości ciasta. Mikroperforowane dno - zapewnia idealną cyrkulację ciepłego powietrza podczas pieczenia pizzy oraz chrupiącą skórkę z każdej strony. Nieprzywieralna, silikonowa powłoka nie wymaga dodatkowego smarowania tłuszczem, upieczone ciasto łatwo odklei się od powierzchni. Elastyczny materiał ułatwia zarówno przyrządzanie ciasta, jak i przechowywanie nieużywanej maty w kuchennej szufladzie czy szafce. Można ją zwinąć w niewielki rulon.
Wskazówki użytkowania:
pizza ma doskonale przypieczony spód, równomiernie upieczony
Lekue to firma, która jako pierwsza w świecie opatentowała i wprowadziła na rynek najdoskonalszą do dziś formę silikonu używanego w kuchni - silicone platinum. Dziś marka ta rozwija ofertę o innowacyjne produkty oraz użyteczne akcesoria kuchenne.