Mata do pieczenia perforowana 40x30 cm de Buyer. Idealna do wypieku chleba, pizzy i ciast oraz do pieczenia z mrożonych ciast. Może służyć jako podstawka do zamrażania. Odporna na temperatury od -55°C do +280°C. Wentylowana tkanina zapewniająca jednorodne gotowanie i chrupiące spody ciasta. Tkanina z włókna szklanego pokryta silikonem: ciasto nie przykleja się do podłoża. Matę do pieczenia można połączyć z perforowaną, aluminiową blachą do piekarnika, aby zapewnić doskonałe pieczenie. Nadaje się do piekarnika domowego.
Francuska marka de Buyer to ponad 180 lat tradycji i 95 krajów, do których eksportowane są jej produkty. Na długo zanim pojawiły się współczesne kuchenki elektryczne i indukcyjne, projektanci garnków i patelni szukali materiałów i technik produkcji, które zapewnią równomierne nagrzewanie dna oraz ścian naczynia. Dzięki temu potrawy nie przypalają się tak łatwo, a proces ich przygotowania trwa znacznie krócej.