Metalowe kratki do studzenia ciast, z powłoką antyprzywieralną. Doskonale nadają się do studzenia trzech ciast lub większej ilości kruchych ciasteczek, brownies czy pierniczków w jednym czasie. Druciana konstrukcja oraz wysokie stopki utrzymują spód ciasta zarówno z dala od blatu jak i od siebie, zapobiegając zatrzymywaniu wilgoci pod świeżo upieczoną skórką wypieków. Zaprojektowane i wyprodukowane przez brytyjską markę Tala, której akcesoria do pieczenia pozostają niezmienne od kilkudziesięciu lat. Kratki można myć w zmywarce, a po użyciu złożyć na płasko
Tala, brytyjski producent artykułów kuchennych, którego początki sięgają końca XIX w. Charakterystyczne akcesoria kuchenne wytwarzane są nadal ręcznie, a miarki kuchenne czy sitka Tala nie zmieniły się od lat 50 ubiegłego wieku. Trwałe przybory kuchenne wytwarzane przy pomocy tradycyjnych metod produkcji to wielki sukces tej marki.