Młynek do soli z drewna orzechowego 14 cm Peugeot Méribel

Kod produktu: PG-33767
Marka: Peugeot
  opinie: 1   czytaj opinie
CENA: 259,00 zł
produkt jest chwilowo niedostępny

Młynek do soli z drewna orzechowego 14 cm Peugeot Méribel. Tworząc młynek Méribel, Peugeot z powodzeniem sprostał wyzwaniu zaprojektowania drewnianego młynka do soli, zdolnego wytrzymać najbardziej intensywne użytkowanie w wilgotnym środowisku. Ten ręczny młynek do pieprzu jest pierwszym na świecie, którego korpus z orzecha jest całkowicie zamknięty w akrylowej osłonie.

Światowa innowacja

Poprzez ochronę i powiększenie szlachetnego rdzenia z drewna w akrylowej obudowie, Peugeot dokonał przełomu technologicznego. To pierwsze na świecie dzieło wieloletnich badań we współpracy z francuskim ekspertem w dziedzinie formowania wtryskowego. Ta technologia została wykorzystana do produkcji młynka z wieloma zaletami:

  • przyciągający wzrok projekt, dzięki kontrastowi pomiędzy matowym wykończeniem nasadki a błyszczącym wykończeniem korpusu młynka;
  • pomysłowa konstrukcja pozwala na intensywne użytkowanie chroniąc drewno przed wilgocią.

Historia marki Peugeot rozpoczęła się w XIX wieku. Jest synonimem znakomitych produktów we francuskiej kuchni. Poza szeroką ofertą profesjonalnych młynków do mielenia, w ostatnim okresie rozwija także innowacyjne i wysokiej jakości produkty winiarskie, barmańskie i sommelierskie.

  • Materiał: drewno orzech włoski, akryl
  • Mechanizm: stalowy
  • Wysokość: 14 cm
  • Nie można myć w zmywarce
  • Przecierać miękką, wilgotną ściereczką
Rozwiń
Produkty powiązane
Zobacz także

Opinie o Młynek do soli z drewna orzechowego 14 cm Peugeot Méribel

Dodaj opinię

Twoja ocena:  
  14-07-2021   Tomasz

W tej cenie otrzymujesz naprawdę ponadczasowe urządzenie wykonane tak, że już czuć, że będzie działało przez lata. WArstwa lakieru bardzo gruba, mechanizm stalowy, czego chcieć więcej?


Peugeot to znane na całym świecie stalowe mechanizmy do mielenia przypraw, wykonane z najwyższą precyzją. Używane są w najlepszych restauracjach i przez najlepszych szefów kuchni.

NEWSLETTER
@