Garnek miedziany duży z pokrywką 28 cm Inocuivre Tradition de Buyer. Garnek z dwoma żeliwnymi uchwytami, idealny do przyrumieniania potraw, podgrzewania, duszenia, a także do serwowania... Wykonany w 90% z miedzi oraz 10% stali nierdzewnej AISI304. Zastosowana miedź to doskonały przewodnik ciepła, zapewniający doskonałą kontrolę podczas gotowania, dzięki której otrzymasz pyszne, wyjątkowe potrawy. Wewnątrz garnka zastosowano stal nierdzewną, dzięki czemu wyeliminowano konieczność ponownego cynowania miedzi. Niewielka ilość stali nie zmienia właściwości miedzi.
Żeliwne rękojeści w stylu francuskim, mocowane za pomocą nitów, mają optymalny i ergonomiczny kształt. Zajmują niewiele miejsca, dzięki czemu garnek można z łatwością przechowywać w kuchennej szafce.
Autentyczność - użycie szlachetnej miedzi w sztuce kuchennej zależy nie tylko od jej ciepłego i kolorowego wyglądu, ale także, a przede wszystkim od jej zdolności do przewodzenia ciepła, co sprawia, że miedziane garnki są idealne do przygotowania delikatnych potraw. Miedź jest wyjątkowym metalem, niezwykłym przewodnikiem ciepła, szczególnie odpowiednim do gotowania i redukcji w stylu francuskim. Jednak miedź nie powinna mieć bezpośredniego kontaktu z większością produktów spożywczych: w związku z tym jest stosowana w połączeniu z innymi metalami we wnętrzu naczyń.
Do czyszczenia miedzi używaj specjalnej, łatwej w użyciu pasty, najlepiej po każdym użyciu. W przypadku wewnętrznych powierzchni ze stali nierdzewnej lub ocynkowanych myć w zwykły sposób - ręcznie. Czyszczenie w zmywarce nie jest zalecane, ponieważ płyny do zmywarek zawierają wysoki poziom chloru, który mocno reaguje z miedzią.
Francuska marka de Buyer to ponad 180 lat tradycji i 95 krajów, do których eksportowane są jej produkty. Na długo zanim pojawiły się współczesne kuchenki elektryczne i indukcyjne, projektanci garnków i patelni szukali materiałów i technik produkcji, które zapewnią równomierne nagrzewanie dna oraz ścian naczynia. Dzięki temu potrawy nie przypalają się tak łatwo, a proces ich przygotowania trwa znacznie krócej.