Fondue bourguignonne Alessi SG55/200 B Mami

Kod produktu: SG55/200 B

Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum

Brak możliwości zamówienia

Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Fondue - zestawy do fondue czekoladowego i serowego

Opis produktu

Bourguignonne to francuska odmiana fondue, w której zamiast kawałków bułki maczanej w serze, używa się kostek polędwicy wołowej i smaży się ją na rozgrzanej oliwie. Danie uzupełniane jest ostrymi sosami i popijane czerwonym winem. Naczynie projektu Stefano Giovannoni SG55/200 B to rondelek ze stali nierdzewnej z długą rączką z czarnego drewna, ustawione na żeliwnym stojaku z palnikiem i podstawką ze stali nierdzewnej 18/10. Prosty zestaw do fondue może służyć również do innych dań – zarówno z użyciem popularnego sera, jak i bardziej słodkich przekąsek – owoców maczanych w rozgrzanej, aromatycznej czekoladzie.

  • Projekt: Stefano Giovannoni, 2003
  • Pojemność: 200cl
  • Średnica: 23cm
  • Wysokość: 24,3cm
  • Symbol: SG55/200B

Materiał:

  • stal nierdzewna polerowana 18/10
  • rękojeść z czarnego drewna
  • żeliwna podstawa
NEWSLETTER
@