Formy do tarty

Piecz tarty deserowe, tarty śniadaniowe, miniaturowe ciasta i nie tylko! Nasze formy są idealne do użytku w Twojej domowej cukierni czy piekarni, a nawet restauracji lub kawiarni.

Rozwiń
Sortuj wg:  
ceny rosnąco · ceny malejąco
Cena
od do
Zestaw do pieczenia tarty de Buyer
279,00 zł
do koszyka
Forma perforowana z wyjmowanym dnem do tarty 28 cm de Buyer
255,00 zł
do koszyka
Forma do tarty ceramiczna, emaliowana 28 cm Peugeot Appolia ecru
169,00 zł
do koszyka
Forma do tarty ceramiczna, emaliowana 28 cm Peugeot Appolia ciemnoszara
169,00 zł
do koszyka
Forma ceramiczna do tarty, emaliowana 30 cm Peugeot Appolia niebieskia
169,00 zł
do koszyka
Forma ceramiczna do tarty, emaliowana 30 cm Peugeot Appolia ecru
169,00 zł
do koszyka
Forma kwadratowa do tarty z wyjmowanym dnem 23x23 cm de Buyer
106,00 zł
do koszyka
Forma do tarty z wyjmowanym dnem Performance Tala 23cm
81,00 zł
do koszyka
Forma do tarty z wgłębieniem Easy Baking Birkmann 30cm
81,00 zł
do koszyka
Forma do tarty z wyjmowanym dnem Premium Baking Birkmann 32 cm
148,00 zł
produkt niedostępny
Silikonowa forma do tarty z talerzem ceramicznym Duo Lekue 28cm
142,00 zł
produkt niedostępny
Forma do dużej tarty perforowana z wyjmowanym dnem Performance Tala 28 cm
126,00 zł
produkt niedostępny
Forma okrągła do tarty z wyjmowanym dnem 24 cm de Buyer
116,00 zł
produkt niedostępny
Forma do tarty perforowana z wyjmowanym dnem Performance Tala 23 cm
97,00 zł
produkt niedostępny
Forma do tarty prostokątna z wyjmowanym dnem Performance Tala
85,00 zł
produkt niedostępny
Forma perforowana do tarty z wyjmowanym dnem 20 cm Laib&Seele Birkmann
83,00 zł
produkt niedostępny
Forma do tarty z wyjmowanym dnem Performance Tala 20cm
70,00 zł
produkt niedostępny
Forma do tarty z wyjmowanym dnem Performance Tala 15cm
58,00 zł
produkt niedostępny

Piecz tarty deserowe, tarty śniadaniowe, miniaturowe ciasta i nie tylko! Nasze formy są idealne do użytku w Twojej domowej cukierni czy piekarni, restauracji lub kawiarni. W mgnieniu oka przygotujesz w nich idealnie uformowaną i upieczoną tartę do swoich kreacji. Wybieraj spośród płaskich form do tarty z różnych, trwałych i przewodzących ciepło materiałów, w tym aluminium, ceramiki, silikonu czy stali!

Nasze formy do tarty są dostępne w różnych stylach, w tym głębokich, płytkich i patelni zawierających wiele foremek do pieczenia mniejszych tart jednocześnie. Niektóre z naszych foremek do tarty mają również wyjmowane dno, dzięki czemu można łatwo wyjąć rozrywania skórki. Następnie możesz użyć dolnej płyty jako naczynia do serwowania.

Począwszy od drobnych foremek do tart na małe słodycze i czekoladki po większe formy do tarty na quiche, na pewno znajdziesz taką, która spełni Twoje potrzeby. Możesz również znaleźć formy o różnych kształtach, co daje jeszcze więcej możliwości pieczenia. Niezależnie od tego, czy pieczesz przystawkę obiadową na zamówienie domowników, czy przygotowujesz słodkie przysmaki na sprzedaż w cukierni, nasze formy do piecznie niskich tart są doskonałym dodatkiem do każdej kuchni. Nie zapomnij również zaopatrzyć się w wysokiej jakości akcesoria do pieczenia ciast, aby uzupełnić swoje potrzeby związane z przygotowywaniem posiłków. Nasze stolnice silikonowe na ciasto są również idealne do przygotowywania Twoich wypieków!

Koniecznie sprawdź także inne, wspaniałe formy okrągłe do pieczenia ciast.

Czym jest tarta?

Jeśli przygotowujesz pełen obiad składający się z dwóch dań to nie możesz zapomnieć, że na koniec, w sekcji deserowej bardzo ciekawą propozycją będzie tarta. Jednak nie wszyscy wiedzą, czym jest tarta i istnieje kilka błędnych przekonań na temat tart. Ale przechodząc od razu do rzeczy, tarty to pieczone danie, które ma nadzienie na spodzie składającym się z ciasta. Tarty są zazwyczaj słodkie i pikantne, co jest ciekawą mieszanką, ponieważ myśląc o deserach, przychodzi na myśl coś słodkiego i czekoladowego. Najciekawsze jest to, że niezależnie od tego, czy jest to placek, tarta, quiche czy nawet flan, przez większość czasu nakładają się na siebie ze względu na podobny projekt i podstawę. Z lekcji historii, słowo „tarte” jest po francusku i angielsku; to znaczy tarta lub ciasto. Ta metoda pieczenia była częściej stosowana w średniowieczu, ale dla zwykłych ludzi. Pomysł, by ciasto nie zakrywało górnej części pojawił się później i stał się wielkim hitem dla bogatych ludzi, a przy stole podawało elegancję i luksus. Prawdopodobnie z powodu tego całego zamieszania dziś pomysł jest taki sam, ale ma różne imiona, a ludzie mieszają imiona, ponieważ ciasta wyglądają tak podobnie. Teraz, przy całym tym zamieszaniu, zrozumienie idealnej formy do tarty, której potrzebujesz, może być trudne.

NEWSLETTER
@