Noże Deba - japońskie noże do ryb i owoców morza

Noże Deba do filetowania i patroszenia ryb. Gruba klinga zwykle o dużym ciężarze pozwala przeciąć skórę i ości ryb, szybkim wprawnym ruchem. W Japonii używa się noży Deba także do porcjowania drobiu, ale bez - rąbania kości.

Rozwiń
Sortuj wg:  
ceny rosnąco · ceny malejąco
Cena
od do
Japoński nóż kuchenny Deba Satake Megumi 15,5cm
99,00 zł
do koszyka
Krótki nóż kuchenny Deba 12cm Satake
129,00 zł
do koszyka
Nóż Deba 15,5cm Satake
159,00 zł
do koszyka
Nóż Deba 15,5cm Satake Nashiji Natural
169,00 zł
do koszyka
Nóż Deba 15,5cm Tojiro Zen dębowa rączka FD-571D
Wysyłka gratis
Nóż Deba 15,5cm Tojiro Zen dębowa rączka
539,00 zł
do koszyka
Nóż Deba 18cm Satake
199,00 zł
do koszyka
Nóż Deba Kasumi Tora 16,5 cm czarna rękojeść z magnolii K-36850
Wysyłka gratis
Nóż Deba Kasumi Tora 16,5 cm czarna rękojeść z magnolii
359,00 zł
do koszyka
Nóż Deba Satake Yoshimitsu 12 cm
159,00 zł
do koszyka
Nóż Deba Satake Yoshimitsu 15,5cm
199,00 zł
do koszyka
Nóż do patroszenia i filetowania ryb Bunmei Deba 19,5cm 1801195
Wysyłka gratis
Nóż do patroszenia i filetowania ryb Bunmei Deba 19,5cm
359,00 zł
do koszyka
Nóż kuchenny Deba Satake Nashiji Black Pakka 15,5cm
249,00 zł
do koszyka
Nóż orientalny Deba 18cm (szlif jednostronny dla praworęcznych) Global G-7R
Wysyłka gratis
Nóż orientalny Deba 18cm (szlif jednostronny dla praworęcznych) Global
489,00 zł
do koszyka
Japoński nóż kuchenny Deba Satake Megumi 12cm
79,00 zł
produkt niedostępny
Nóż Deba 15,5cm Tojiro Zen rękojeść kasztanowiec FD-571K
Wysyłka gratis
Nóż Deba 15,5cm Tojiro Zen rękojeść kasztanowiec
529,00 zł
produkt niedostępny
Nóż kuchenny Deba Satake Tomoko 15,5cm
129,00 zł
produkt niedostępny

Każdy szef kuchni przyzna, że podstawą wyposażenia w sztuce kulinarnej jest porządny i niezawodny nóż, po który sięga się podczas przygotowywania różnego rodzaju potraw. Wraz z kuchnią orientalną do Europy dotarły japońskie noże Deba, które ułatwiają pracę w kuchni.

Tradycja zamknięta w nożu Deba

Noże japońskie Deba są ostrzami najbardziej rozpoznawalnymi w Kraju Kwitnącej Wiśni. Stworzone zostały do oprawiania oraz porcjowania królujących na tamtejszych stołach ryb i owoców morza. Jak wszystko na przestrzeni dziejów, swoją rewolucję przeszedł również nóż Deba.

Noże te są jednostronnie ostrzone i masywne. Swoją uwagę na nie powinny zwrócić osoby, które pasjonują się nie tyko praktycznymi gadżetami wyposażenia kuchni, ale również historią kulinariów. Oferowane przez nas akcesoria łączą obie te cechy!

Udoskonalony nóż typu Deba - do czego służy?

Na przestrzeni wieków nóż został udoskonalony. Z jego masywnego ostrza szefowie kuchni korzystają najczęściej przy porcjowaniu drobiu, wołowiny i cielęciny. Europejska kuchnia pokochała go również za to, że świetnie nadaje się do krojenia warzyw i twardych owoców. Jak widać – potrafią wiele i można je wykorzystać do przygotowania niemal każdej potrawy orientalnej.

Potężna i masywna klinga pozwala kroić bardzo cienkie plastry o grubości nawet pół milimetra. Można stwierdzić, że nóż Deba - do czego nie zostanie wykorzystany - stworzy bardzo precyzyjne porcje z każdego produktu.

Nóż, który przetnie nawet drobiową kość

Nasza oferta to tradycyjne, japońskie noże Deba. Cena poszczególnych modeli zależy przede wszystkim od wielkości ostrza. Głównym przeznaczeniem każdego jest patroszenie i filetowanie ryb. Wszystkie nasze noże japońskie Deba mają grube i masywne klingi, które bez problemu przecinają najgrubszą rybią skórę oraz ości.

Chcąc długo cieszyć się jego dobrą kondycją, trzeba pamiętać o podstawowej zasadzie. Nóż Deba nie może pełnić funkcji tasaka. Jego ostrze nie jest stworzone do tego, by nim uderzać. Oprawiając kurczaka należy pamiętać, że masywne ostrze nie nadaje się do rąbania grubych kości drobiowych. To prosty sposób na jego zniszczenie. Z kością można poradzić sobie w inny sposób, najlepiej przyciskając grzbiet palcem i wykonując proste cięcie w kierunku do siebie.

NEWSLETTER
@