Nóż tytanowy Santoku 18 cm Kasumi Titanium Japanese

Kod produktu: K-22018
Marka: Kasumi
Dostępna ilość: 9 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 509,00 zł
ILOŚĆ: -+

Nóż tytanowy Santoku 18 cm Kasumi Titanium Japanese. Ostrze noża wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej pokrytej Tytanem, który zapewnia najwyższą odporność i trwałość. Znakomita krawędź ostrza została osiągnięta dzięki połączeniu najlepszej, zaawansowanej technologii z niezrównaną wiedzą i doświadczeniem rzemieślników wykonujących profesjonalne noże kuchenne Kasumi. Ich umiejętności były kultywowane w tradycyjnych, japońskich technikach wytwarzania mieczy, przekazywanych z pokolenia na pokolenie przez ponad 780 lat.

Zastosowany Tytan jest nietoksyczny i nie wytwarza jonu żelazawego, zapobiega spożywaniu metalicznego smaku, pozwalając cieszyć się prawdziwym smakiem potrwa. Tytan jest niezwykle odporny na korozję i łatwy w utrzymaniu w czyszczeniu, konserwacji i codziennym użytkowaniu. Odporny na ścieranie, chroni mocną i ostrą krawędź ostrza wykonanego ze stali molibdenowo-wanadowej. Połączenie tych dwóch materiałów zapewnia, że krawędź tnąca pozostaje ostraw tak długo, jak to tylko możliwe.

Noże Kasumi Titanium polecamy jako alternatywę dla ostrzy ceramicznych, w których jakość ostrza noża jest nadal ważna, ale wymaga również obojętności ostrza ceramicznego.

  • Materiał: stal molibdenowo-wanadowa VG-10, powłoka Tytanowa (nietoksyczna, nie chłonie zapachów i nie wywołuje alergii, obojętna chemicznie i na kwasy)
  • Uchwyt antybakteryjny wykonany jest z polipropylenu, odporność do 90oC
  • Długość ostrza: 18 cm
  • Długość całkowita: 32 cm
  • Waga: 117 g
  • Wyprodukowany w Seki, Japonia

PORADY

  • Zalecamy mycie ręczne w ciepłej wodzie z łagodnym detergentem. Najlepiej zrobić to natychmiast po użyciu i zanim jakiekolwiek produkty spożywcze będą miały szansę wyschnąć na ostrzu. Wysuszyć do sucha miękką ściereczką.
  • Nie siekać na kościach ani nie otwierać puszek za pomocą noży! Nie próbuj wycinać lub siekać mrożonych produktów przy użyciu noży!
  • Noże są ostre - należy trzymać je poza zasięgiem dzieci.

WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.

Rozwiń
Ostatnio przeglądane
Zobacz także

Opinie o Nóż tytanowy Santoku 18 cm Kasumi Titanium Japanese

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.

NEWSLETTER
@