Nóż Santoku 16,5 Black Hammer Kasumi oferta limitowana

Kod produktu: K-KSA-100
Marka: Kasumi
Dostępna ilość: 2 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 1 419,00 zł
ILOŚĆ: -+

Nóż Santoku 16,5 Black Hammer Kasumi oferta limitowana - rzemieślniczo kuty. Jest to japoński nóż szefa kuchni, często nazywany Santoku - termin oznaczający dosłowanie - trzy drogi. Nóż przeznaczony do krojenia w plastry, kostki i siekania na drobno. Delikatnie zaokrąglone ostrze, szczególnie dobrze nadaje się do rozdrabniania i siekania warzyw. Końcówka ostrza ma punkt podparcia ułatwiający pracę samym nadgarstkiem. Noże Santoku, wcześniej nieznane, stały się teraz podstawowymi modelami w wielu seriach.

  • Materiał:
    • ostrze: stal Aogami / Blue Paper Steel - tradycyjna, japońska stal węglowa, wzbogacona chromem i wolframem
    • rękojeść: drewno wiśniowe
  • Nie posiadają właściwości nierdzewnych
  • Wymagają regularnej konserwacji i kontrolowanego użytkowania
  • Kute ręcznie
  • Długość ostrza: 16,5 cm
  • Twardość: 62HRC
  • Wykonany w 100% ręcznie w Japonii

PORADY

  • Zalecamy mycie ręczne w ciepłej wodzie z łagodnym detergentem. Najlepiej zrobić to natychmiast po użyciu i zanim jakiekolwiek produkty spożywcze będą miały szansę wyschnąć na ostrzu. Wysuszyć do sucha miękką ściereczką.
  • Nie siekać na kościach ani nie otwierać puszek za pomocą noży! Nie próbuj wycinać lub siekać mrożonych produktów przy użyciu noży!
  • Noże są ostre - należy trzymać je poza zasięgiem dzieci.

WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.

Rozwiń
Ostatnio przeglądane
Zobacz także

Opinie o Nóż Santoku 16,5 Black Hammer Kasumi oferta limitowana

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.

NEWSLETTER
@