Nóż do warzyw kuty 12 cm Kasumi HM VG-10 stal młotkowana, wysokowęglowa

Kod produktu: K-72012
Marka: Kasumi
Dostępna ilość: 12 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 649,00 zł
ILOŚĆ: -+

Nóż do warzyw kuty 12 cm Kasumi HM VG-10 stal młotkowana, wysokowęglowa. Uniwersalny, mały japoński nóż do warzyw i owoców. Jak każdy japoński nóż, jest niezwykle ostry i delikatny i musi być używany z finezją. Młotkowanie ostrza noża z wysoką częstotliwością, zwiększa jego wytrzymałość i utrudnia przywieranie krojonych warzyw.

Kasumi HM Hammered to seria z ostrzem warstwowym, z zewnętrzną i wewnętrzną ścianą ze stali nierdzewnej VG10, o wysokiej zawartości węgla, gwarantująca twardość HRC 59-60 dla skutecznego cięcia i trwałości. Następnie ostrze młotkowano z każdej strony, po kuciu na gorąco. Nieregularna, kuta konstrukcja zapewnia efekt nieprzywierania, zapobiegając przywieraniu żywności do ostrza. Rękojeść wykonana jest z żywicy, dzięki czemu jest wygodna, odporna, higieniczna i trwała.

  • Materiał: stal wysokowęglowa VG-10, kuta na gorąco, młotkowana pod naciskiem o sile 300 ton
  • Uchwyt antybakteryjny wykonany jest z twardej żywicy poliacetalowej
  • Długość ostrza: 12 cm
  • Twardość: 59-60 HRS Rockwell
  • Krawędź tnąca V obustronna o kącie 15o z każdej strony
  • Wyprodukowany w 100% w Japonii

PORADY

  • Zalecamy mycie ręczne w ciepłej wodzie z łagodnym detergentem. Najlepiej zrobić to natychmiast po użyciu i zanim jakiekolwiek produkty spożywcze będą miały szansę wyschnąć na ostrzu. Wysuszyć do sucha miękką ściereczką.
  • Nie siekać na kościach ani nie otwierać puszek za pomocą noży! Nie próbuj wycinać lub siekać mrożonych produktów przy użyciu noży!
  • Noże są ostre - należy trzymać je poza zasięgiem dzieci.

WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.

Rozwiń
Ostatnio przeglądane
Zobacz także

Opinie o Nóż do warzyw kuty 12 cm Kasumi HM VG-10 stal młotkowana, wysokowęglowa

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.

NEWSLETTER
@